Zal er een kaarske in Oostakker nodig zijn voor NOLIKO Maaseik?

  • Warning: Invalid argument supplied for foreach() in eval() (line 31 of /home/www.noliko-maaseik.com/web/includes/common.inc(1774) : eval()'d code).
  • Warning: Invalid argument supplied for foreach() in eval() (line 31 of /home/www.noliko-maaseik.com/web/includes/common.inc(1774) : eval()'d code).
  • Warning: Invalid argument supplied for foreach() in eval() (line 31 of /home/www.noliko-maaseik.com/web/includes/common.inc(1774) : eval()'d code).

Na een welgekomen onderbreking in de EuroMillions League afgelopen weekend als gevolg van het niet kunnen plaatsvinden van de oorspronkelijk voorziene wedstrijd tegen forfaitclub Topvolley Antwerpen, pikt NOLIKO Maaseik komende zondagnamiddag de competitiedraad weer op in de Gentse EDUGO Arena.

Of beter gezegd, Oostakkerse, want Oostakker is eigenlijk de exacte locatie van de sporttempel van VDK Gent. De Basiliek van Onze-Lieve-Vrouw-Onbevlekte-Ontvangenis van Oostakker is in de streek gekend als het Vlaamse Lourdes (of voor ons part: het Gentse Heppeneert) en werd een druk bezocht bedevaartsoord vooral na de wonderbaarlijke genezing van ene Pieter De Rudder die deze wonderbaarlijke genezing aan zijn gebroken en ontstoken been te danken had aan zijn diep geloof en de smeekbeden aan de grot bij de Heilige Bernadette. Of het voor NOLIKO Maaseik nodig zal zijn om vooraf een kaarske te branden, zal zich zondagnamiddag uitwijzen. De wedstrijd vangt er aan om 15u00.

Het herenteam van volleybalicoon en ex-NOLIKO-speler Marko Klok onderging, net zoals zijn vroegere team een grondige gedaanteverandering in het tussenseizoen. Bij Menen werden Robbe Vandeweyer en Leonis Dedeyne losgeweekt.

Backup van Jolan Cox bij Antwerpen, de Nederlander Jente De Vries, werd geënterd voor de hoofdaanvallerspositie in de Leiestad. Belangrijkste pion in het spel van de Stroppen is toch wel Lowie Stuer, die tijdens het laatste Europese Kampioenschap in Polen, waar de Belgische Red Dragons knap de vierde plaats wisten te veroveren, werd gehuldigd als beste libero van het hele kampioenschap. Toch een puike prestatie! Nu bezet hij bij VDK Gent de receptiehoekpositie.

In de prille competitie konden de mannen van de stad van Artevelde nog geen potten breken. Tot nu toe verloren ze al 3 keer op 3 wedstrijden. Marko Klok heeft met andere nog werk om zijn team op punt te krijgen. Het zal niet zijn dat ze voor thuispubliek tegen het NOLIKO Maaseik uit een ander vaatje willen tappen! Al was het maar omdat ze binnen 3 weken de Maaslanders nog eens op bezoek krijgen in de achtste finales van de Beker van België. De vraag is welke is de oefenmatch en waar draait het bij hen om de knikkers?

Coach Joel Banks en zijn crew hebben tijdens de trainingen van de afgelopen weken hard geschaafd aan het team. Na de scheve schaats in de Hel van Mjiende was er duidelijk nog werk aan de winkel. Vertrouwen werd getankt in een oefenduel tegen het Duitse Düren. Vraag is of Joel zijn team scherp genoeg heeft gekregen? Alvast wisten zijn mannen vrijwel onmiddellijk het antwoord op het bekende raadseltje: “Düren was een mooie stad, met hoeveel letters schrijf je dat ?” (antwoord = 3. ‘Dat’ schrijf je met 3 letters)

(jru)

Agenda

Zondag 15 oktober, 15u00 VDK Gent - NOLIKO Maaseik

Zaterdag 21 oktober, 20u30 NOLIKO Maaseik - VBC Waremme       

Zaterdag 28 oktober, 20u30 Knack Roeselare - NOLIKO Maaseik

Voor tickets klik HIER

 

Print-vriendelijke versieStuur naar een vriendPDF versie

Powered by HostYou - Webbuilding & Design by ZuPP - Mastered by MVe/PMa - Engineering by Co-Ko - Copyright © 2017

CONTACT

 

Volleybalclub GREENYARD Maaseik

Sportlaan 10 - 3680 Maaseik

T: 0032 (0) 89 56 26 78

F: 0032 (0) 89 56 10 59

E: info@vcgreenyardmaaseik.be