Winst voor NOLIKO Maaseik in 1e wedstrijd van de terugronde tegen Haasrode Leuven

  • Warning: Invalid argument supplied for foreach() in eval() (line 31 of /home/www.noliko-maaseik.com/web/includes/common.inc(1774) : eval()'d code).
  • Warning: Invalid argument supplied for foreach() in eval() (line 31 of /home/www.noliko-maaseik.com/web/includes/common.inc(1774) : eval()'d code).
  • Warning: Invalid argument supplied for foreach() in eval() (line 31 of /home/www.noliko-maaseik.com/web/includes/common.inc(1774) : eval()'d code).

Afgelopen zaterdag maakte NOLIKO Maaseik de verplaatsing naar de buurgemeente van Vlaanderens grootste studentenstad. De club voert zowel de plaatsnaam waar de sporttempel voor de thuiswedstrijden is gelegen (voor goed begrip gelegen in de gemeente Oud-Heverlee), als de naam van de Brouwersstad aan de Dijle.

Traditioneel recruteert de club spelers uit eigen kweek en clubs uit de buurt, maar ook uit studentenmiddens, vooral jongeren voor wie de verplaatsingen naar hun thuisfront voor trainingen en wedstrijden te moeilijk combineerbaar zijn met hun studies. Zo zagen we in het verleden niet alleen de braindrain vanuit Maasland en Limburg in de richting van de universiteitsstad met lede ogen aan, maar ook, zij het in mindere mate, de sportieve afschuiming van jonge talenten naar Tobback City.

Voor het Maaslandse aankomende volleybaltalent organiseerde NOLIKO Maaseik in het verleden legendarisch autovervoer van en naar de Stella-stad. Dat was destijds niet evident en menig vrijwilliger heeft daar een flinke slok benzine aan besteed.

Zoals we al voorspeld hadden, geven Kris Eyckmans en zijn ‘cast’ weinig cadeautjes weg dit seizoen, en bij uitstek ook niet in de decembermaand-geschenkenmaand. Zo ook niet voor NOLIKO Maaseik. De ploeg van de MVP van de STEENGOED Cup 2013, Jan Loosen, kwam gefocust tussen de lijnen, maar kon in de eerste set maar tot 5-4 aanklampen om vervolgens de Maaslanders langzaam te zien uitlopen.

Set 2 ging de Leuvenaars beter af, en Joel Banks en zijn mannen moesten alle zeilen bijtrekken, maar de set ging met het kleinste verschil naar de thuisploeg. In set 3 leken de Limburgers eindelijk vat te krijgen op hun tegenstander en set 4 werd een ware walk-over. 1-3 en volle punten binnen voor de Knapkoekers. In de andere wedstrijden van de negende speeldag noteerden we geen verrassingen, zodat Par-ky Menen met 1 punt voorsprong op Knack en NOLIKO Maaseik leidt in de competitie.

Voor een uitgebreid wedstrijdverslag verwijzen we naar de blogsels van onze Blogpiet.

Met 11 overwinningen op rij lijkt NOLIKO Maaseik nu klaar voor de strijd tegen de titanen in de 2018 CEV Champions League. Technische paraatheid en mentale sterkte staan op een hoog peil, maar of dit voldoende hoog is om de strijd aan te gaan tegen de topteams uit Italië, Turkije en Polen, dat zullen we binnenkort weten te vertellen. (jru)

Woensdag 2 december ’17 om 20u30 Volley Haasrode Leuven - NOLIKO Maaseik 1-3 (17-25 25-23 18-25 13-25) - scouting

 

Agenda

Dinsdag 5 december, 20u30 NOLIKO Maaseik - Trentino Diatec (ITA) (CHL – LR)

Zaterdag 9 december, 20u30 NOLIKO Maaseik - Par-Ky Menen

Woensdag 13 december, 20u30 NOLIKO Maaseik - Avoc Achel (1/2 BK-België)

Woensdag 20 december, 20u30 NOLIKO Maaseik - Arkas Izmir (TUR) (CHL – LR)

Zaterdag 23 december, 20u30 NOLIKO Maaseik - VDK Gent

Voor tickets klik HIER

 

Print-vriendelijke versieStuur naar een vriendPDF versie

Powered by HostYou - Webbuilding & Design by ZuPP - Mastered by MVe/PMa - Engineering by Co-Ko - Copyright © 2017

CONTACT

 

Volleybalclub GREENYARD Maaseik

Sportlaan 10 - 3680 Maaseik

T: 0032 (0) 89 56 26 78

F: 0032 (0) 89 56 10 59

E: info@vcgreenyardmaaseik.be

 

Comments