Winst en verlies lagen heel dicht bij elkaar

<p>Foto Dick Demey</p>

Zaterdag 22 december zou een wedstrijdje do or die worden voor VC GREENYARD Maaseik. Met een vrij slechte uitgangspositie werd de terugwedstrijd aangevat in de halve finale van de Belgische beker.

Vooraf leek de opdracht onmogelijk. Roeselare geen 2 sets laten winnen om vervolgens nog een golden set binnen te halen. Maar zoals de dinsdag ervoor tegen PGE SKRA Belchatow weten we dat het kan spoken in de STEENGOED Arena.

De wedstrijd begon allesbehalve goed, 0-1 voor de West-Vlamingen en het was stil in de STEENGOED Arena. Coach Banks voelde de bui al hangen en pepte zijn team op met het nodige effect. De tweede set werd met het allerkleinste verschil binnen gehaald, 31-29.

In set 3 bleef het lang gelijk opgaan tot Cox uiteindelijk enkele knappe opslagen uithaalde. Het stond 2-1 en de ò zo verhoopte stunt kwam weer een stapje dichterbij.

Maar in de vierde beurt dreigde de anticlimax te volgen. De blauwe machine draaide opnieuw als vanouds en Maaseik kreeg het moeilijk. Onder luid gejuich van het opgedaagde thuispubliek kwam er een spectaculaire remonte die uiteindelijk zorgde voor de 3-1 eindstand.

De sfeer was optimaal maar de wedstrijd was nog niet gespeeld. Een golden set moest beslissen wie in februari naar het Sportpaleis mocht afreizen.

Al snel leek die finalist bekend te raken. Net als in de vorige sets kreeg Maaseik te makkelijk een eerste reeks punten tegen. In alle voorgaande sets kon het verschil nog worden goed gemaakt maar in deze korte gouden set tot 15 kwam alle hulp te laat. De blauwhemden verloren dan wel de wedstrijd en sloegen pas toe in de allerlaatste set. Een gewaagde tactiek maar het levert hen desalniettemin het finaleticket op. En de Maaseikenaren bleven achter met lege handen.

Na de wedstrijd ontving de thuisploeg nog een hartverwarmend applaus van het publiek. Maar met een finaleticket op zak was het toch een heel ander gevoel geweest. Alle focus kan nu gericht worden op de twee fronten die overblijven: de competitie (waar we eerste staan) en de Champions League (waar we, jawel hoor, ook gedeeld eerste staan). Het team van coach Banks kreeg een enorme opdoffer maar what doesn’t kill you makes you... (BrFr)

 

Agenda

Zaterdag 12 januari om 20u30 Haasrode Leuven - VC GREENYARD Maaseik

Woensdag 16 januari om 18u00 Trefl GDANSK (POL) - VC GREENYARD Maaseik (CHL-LR)

Zaterdag 19 januari om 20u30 VC GREENYARD Maaseik - Par-Ky Menen

Woensdag 23 januari om 20u30 Tectum Avoc Achel - VC GREENYARD Maaseik

Zaterdag 26 januari om 20u30 VC GREENYARD Maaseik - Axis Guibertin

Woensdag 30 januari om 18u00 PGE Skra BELCHATOW (POL) - VC GREENYARD Maaseik

Woensdag 6 februari om 20u30 Lindemans Aalst - VC GREENYARD Maaseik

Koop HIER je toegangskaarten

 

Print-vriendelijke versieStuur naar een vriendPDF versie

Powered by HostYou - Webbuilding & Design by ZuPP - Mastered by MVe/PMa - Engineering by Co-Ko - Copyright © 2018

CONTACT

 

Volleybalclub GREENYARD Maaseik

Sportlaan 10 - 3680 Maaseik

T: 0032 (0) 89 56 26 78

F: 0032 (0) 89 56 10 59

E: info@vcgreenyardmaaseik.be