Wierook, mirre en goud voor NOLIKO Maaseik in de ‘League Trophy’

<p>Foto Jos Franssen</p>

NOLIKO Maaseik trof zondagavond de boon(e) van de driekoningenkoek in de eerste ‘League Trophy’, welke feilloos werd georganiseerd door de EuroMillons Volley Liga.

Met deze kroon op dit tornooi bevestigt NOLIKO Maaseik zijn goede form in aanloop van de ongemeen spannende tweede seizoenshelft, waarin de Maaslanders nog perspectief hebben op (1) doorstoten naar de volgende ronde in de 2018 CEV Champions League, (2) Bekerwinst, (3) Landstitel.

Niet dat we bij voorbaat al victorie kraaien, - verre van, er kan nog van alles gebeuren van nu tot pakweg eind april -, maar de winst van dit 10.000 Euro-tornooi is alvast een opsteker voor wat nog moet volgen.

In de halve finale kruisten de Maaslanders op Driekoningendag de degens tegen de blauwe garde van Knack Roeselare. Iedereen dacht dat de West-Vlamingen revanche wilden nemen voor hun thuisnederlaag tegen hun aartsrivaal, eerder dit seizoen in de reguliere competitie van de EuroMillions Volleyleague. De ‘Clasico’ werd bevochten zoals het een ‘Clasico’ betaamt, met wisselende kansen aan beide zijden van het net, maar uiteindelijke winst voor de Limburgers in de tiebreak en kwalificatie voor de finale van de ‘League Trophy’.

Hiermee kunnen we niet om de vaststelling heen dat de Knackies nog geen enkele keer konden winnen van NOLIKO Maaseik dit seizoen. Of dit een goede voorafname is voor de competitie­wedstrijd, binnenkort op 20 januari in de STEENGOED Arena of voor de Bekerfinale op 18 februari in het Sportpaleis, daar durven we geen vergif op innemen.

Coach Joel Banks hamert vooral op onvoorwaardelijke inzet en goed spel van zijn team. Wat het resultaat moet worden, daar spreekt hij zich wijs(mans)elijk nog niet over uit. Een uitgebreid verslag van deze halve finalewedstrijd mochten we ontvangen van onze meester-blogger Bram.

Zondagavond speelden de mannen van Banks dan de finale tegen Lindemans Aalst. De Ajuinen hadden de ‘vaandelvlucht’ van hun aanvoerder Frank Depestele blijkbaar toch goed kunnen verteren. Want ondanks dit verlies en kwetsuur van hun middenman Mihalj kwalificeerden zij zich voor de finale door Par-ky Menen na een 2-0-achterstand te vloeren. En ook voor de finale had coach Johan Devoghel zijn mannen, zoals een oeroude wekker, straf opgedraaid, want ze kwamen tussen de lijnen met het mes tussen de tanden.

Voor een uitgebreid wedstrijdverslag konden we nogmaals beroep doen op de schrijfsels van Bram. Het werd opnieuw een wedstrijd op het scherp van de snee, uiteindelijk gewonnen door de rode garde van NOLIKO Maaseik. Grote ontlading bij het team en technische staf dat ook Lindemans Aalst nog geen enkele winstmogelijkheid gaf dit seizoen.

NOLIKO Maaseik mocht hiermede de 3 geschenken van de Driekoningen terug meenemen naar het Oosten, waar zij vandaan kwamen: Mirre van de bevestigde overheersing over Knack en Lindemans, de Wierook van de overwinning en het Goud van de beker én de geldsom welke was verbonden aan dit tornooi. Maar wie zei ook weer dat als je ver genoeg naar het Oosten reist, je uiteindelijk weer in het Westen uitkomt? Bijgevolg zijn onze patatjes nog verre van op het droge, maar alvast is duidelijk dat een mooie 2de seizoenshelft in het verschiet ligt voor NOLIKO Maaseik! (jru)

 

Agenda

Zondag 14 januari, 15u00 VBC Waremme - NOLIKO Maaseik

Woensdag 17 januari, 20u30 Zaksa Kedzierzyn-Kozle (POL) - NOLIKO Maaseik (CHL-LR)

Zaterdag 20 januari, 20u30 NOLIKO Maaseik - Knack Roeselare

Zondag 28 januari, 18u00 Axis Guibertin - NOLIKO Maaseik

Voor tickets klik HIER

 

Print-vriendelijke versieStuur naar een vriendPDF versie

Powered by HostYou - Webbuilding & Design by ZuPP - Mastered by MVe/PMa - Engineering by Co-Ko - Copyright © 2017

CONTACT

 

Volleybalclub GREENYARD Maaseik

Sportlaan 10 - 3680 Maaseik

T: 0032 (0) 89 56 26 78

F: 0032 (0) 89 56 10 59

E: info@vcgreenyardmaaseik.be