Wie en hoe, waar en wanneer?

<p>Foto IV Photography</p>

Wie wordt kampioen? En hoeveel wedstrijden heeft die kampioen nodig om de komende best of five in zijn voordeel te beslissen? Dat zijn zowat de laatste onbeantwoorde vragen voor volleybalseizoen 2018-2019.

Na twee speeldagen in de play-offs leek het alsof Menen, Aalst, Roeselare en Maaseik een bloedstollende nek-aan-nek hadden ingezet. En het bleef spannend tot het einde, al suggereert de eindrangschikking van deze Champions Final 4 iets anders.

Resultaat: ook dit jaar komt er géén nieuwe naam op de erelijst van de landstitels. En er werden wel wenkbrauwen gefronst bij de wat gemiste start van bekerwinnaar Roeselare, maar aan het einde van deze play-offs staat Knack toch weer precies waar het wilde staan…

Daarmee onderstreept onze tegenstander nog maar eens zijn sterkste kwaliteit: als het om knikkers (of marbels) gaat, kunnen ze altijd iets meer: bijvoorbeeld een statement maken in een 4e, 5e of golden set. Niet alleen Maaseik heeft het dit seizoen mogen ondervinden.

Je moet het zeggen zoals het is: Knack Roeselare is een uitstekend team dat tegen eender wie nog een tandje kan bijsteken om een outstanding niveau te halen. (Heb je overigens al eens die rally op matchbal bij Zenit Kazan bekeken? https://www.facebook.com/watch/?v=291737781534281.)

Nu goed, genoeg lof gezwaaid: we kénnen onze rivaal intussen wel. We hebben respect voor onze tegenstander, maar we hebben géén schrik. Ook GREENYARD Maaseik haalt immers dat niveau. Beide teams zijn elkaar waard, al jaren. Thuis én op verplaatsing. En het is dit jaar niet anders. In onze recentste confrontatie zat er allicht te veel 'afval' in ons spel, maar dat betekent tegelijk ook dat meer rendement wel degelijk mogelijk is.

So let the games begin! Zaterdagavond. In Roeselare! We zijn allicht vertrokken voor drie, vier, misschien vijf topwedstrijden tussen twee topteams, op het scherp van de snee. Ieder haalt zijn allerbeste volleybal en strategieën boven. En voor het overige gaat het weer om details. Of de vorm van de dag. De juiste dosis adrenaline. Enz.

Pas na het allerlaatste fluitsignaal kennen we de kampioen. Kom op, mannen: afspraak met de geschiedenis! (PiP)

 

Agenda; play-off-finale (best of 5):

Zaterdag 27 april, 20u30 Knack Roeselare - VC GREENYARD Maaseik

Woensdag 1 mei, 20u30 VC GREENYARD Maaseik - Knack Roeselare

Zaterdag 4 mei, 20u30 Knack Roeselare - VC GREENYARD Maaseik

Eventueel:

Woensdag 8 mei, 20u30 VC GREENYARD Maaseik - Knack Roeselare

Zaterdag 11 mei, 20u30 Knack Roeselare - VC GREENYARD Maaseik

Koop HIER je toegangskaarten

Print-vriendelijke versieStuur naar een vriendPDF versie

Powered by HostYou - Webbuilding & Design by ZuPP - Mastered by MVe/PMa - Engineering by Co-Ko - Copyright © 2021

CONTACT

 

Volleybalclub GREENYARD Maaseik

Sportlaan 10 - 3680 Maaseik

T: 0032 (0) 89 56 26 78

F: 0032 (0) 89 56 10 59

E: info@vcgreenyardmaaseik.be

 

Comments