Zondag 18 februari 2013 om 16u00 NOLIKO Maaseik - Knack Roeselare

Finale Beker van België - Lotto Arena Antwerpen

1-3 (25-16 19-25 23-25 22-25) - scouting

De waarde van een bekerfinale is erg klein: geen financiële verloning, geen Europees ticket, enkel de eer .. Het kon de vijftiende beker zijn voor NOLIKO, maar dan wel gespeeld voor een vol huis (5500 toeschouwers) en daar alleen al willen de spelers het voor doen, aldus Brecht Van Kerckhove.

Set 1: De start was veelbelovend met 7-3, een degelijke verdediging én opposite Egleskalns die feilloos afwerkte. Uitblinker Van de Voorde (block en service) dwong coach Rousseaux tot een time-out bij 12-6.Terwijl Hendrik Tuerlinckx mooi uit de wedstrijd werd gehouden steeg de voorsprong tot 16-8. NOLIKO deed rustig en beheerst verder (20-12). Het werd een droge 25-16 …

Set 2: Ditmaal namen de West-Vlamingen een betere start en konden een eerste voorsprong van 4-5 forceren. Egleskalns miste en bracht Roeselare op voorsprong met 5-8. De verdediging van Roeselare bleek plots veel efficiënter en de kloof groeide naar 10-15. De inbreng van kapitein Rosiers was een goede zet maar Caldwell sloeg een gemaakt punt ver buiten: 13-16. Een serieuze foutenlast maakte het voor Roeselare enkel gemakkelijker: via 16-22 naar setwinst: 19-25.

Set 3: De derde set bleef mooi gelijk opgaand en Simon Van de Voorde lukte de eerste technische time-out (8-7) maar ook de 10-8 voorsprong. Die werd weggewerkt en omgebogen naar 15-16. Tuerlinckx lukte twee aces en plots was er een driepuntenkloof die vrij snel weggewerkt werd: 21-21. Kleine foutjes maakten het verschil: 23-25 en Roeselare aan de leiding.

Set 4: Weer losten de twee ploegen niet: 8-7 bij de eerste onderbreking en ze hielden de spanning erin tot 13-13. De ingekomen Claes zorgde voor aanvallende punten bij Knack en Paulides had drie pogingen nodig om 14-16 op het bord te zetten. Roeselare deed rustig verder (18-22) maar vroeg een onderbreking toen NOLIKO tot op twee punten naderde (22-24). Knack rondde af met 22-25.

NOLIKO Maaseik: Lorsheijd, Caldwell, Maan, Derkoningen, Egleskalns, Van de Voorde, Wounembaina
Kwamen in: Valkiers, Klinkenberg, Rosiers, Parkinson

Knack Roeselare: Dejonckheere, Tuerlinckx, Paulides, Coolman, Westphal, Tervaportii, Rousseaux
Kwam in: Claes