Zaterdag 8 november 2014 om 20u30 NOLIKO Maaseik - Argex Duvel Puurs

3-0 (25-19 25-12 25-18) - SCOUTING
MAASEIK – Na de spetterende wedstrijd in de Champions League van NOLIKO Maaseik tegen het Franse VC Tours van vorige dinsdag, moest vandaag ARGEX DUVEL Puurs in de leeuwenkooi van de LOTTO Dôme komen aantreden om NOLIKO het vuur aan de schenen te leggen.

De vierde plaats in de competitie stond op het spel en een thuisploeg in groeiende vorm zou na die Europese wedstrijd vol vertrouwen en vechtlust tussen de lijnen staan.

Set 1
In set 1 startte NOLIKO Maaseik goed met een 2-1 en 8-6. Over 11-11 had NOLIKO Maaseik te kampen met enkele foutjes waardoor de Duvel jongens gelijke tred konden houden 16-14, Jelte Maan. NOLIKO drukte dan het gaspedaal naar beneden en liep in sneltreinvaart uit naar 21-14. Daarmee kon de eerste set niet meer uit de handen van NOLIKO glippen, 25-19, blok François Lecat.

Set 2
Over 3-0 en 5-2 liet NOLIKO geen spaander heel van de bezoekers 8-3. Puurs wist vanaf dan niet van wat hout pijlen maken en kon niet verhinderen dat NOLIKO verder uitliep naar 12-5 en 16-6, ace JelteMaan. Diezelfde Maan kwam nog eens hard opzetten van achter de driemeter voor 19-6. Met dit overwicht ging ook de tweede set erg gemakkelijk naar de thuisploeg en de ingekomen Grozdanov bedankte zijn coach hiervoor met 25-12.

Set 3
NOLIKO nam in de derde set wat gas terug waardoor ARGEX DUVEL Puurs over 4-2 terug wat weerwerk kon leveren 8-7. NOLIKO Maaseik zocht dan terug de concentratie en Lecat scoorde 13-9 en 16-10. Opnieuw leed NOLIKO onder concentratieverlies met een 17-14 en 18-16 tot gevolg. Over 20-17 behield de thuisploeg toch het overwicht, 22-17, Jelte Maan. Padar kon tenslotte de wedstrijd naar 25-18 blokken.

Spelende voor NOLIKO Maaseik Broshog, Maan, Lecat, Parkinson, Padar, Finoli, Derkoningen (lib)
Kwamen in: Dumont, Lushtaku, Grozdanov

Spelende voor de bezoekers Stoev, Kruyner, Koekelkoren, Kvalen, Mijatovic, Nagy, De Bont (lib)
Kwamen in: Colson