Zaterdag 25 oktober 2014 aanvang om 20u30 NOLIKO Maaseik - PRECURA Antwerpen

3-1 (25-20 25-19 23-25 25-23) - SCOUTING

MAASEIK – De derde wedstrijd van NOLIKO Maaseik was terug in eigen huis en deze keer opnieuw tegen een zware tegenstander PRECURA Antwerpen. NOLIKO had, na een pijnlijke verlieswedstrijd thuis tegen Menen en een nipt verlies uit tegen Lennik, nogal wat recht te zetten in deze tweede thuiswedstrijd. Dat Antwerpen echter met het mes tussen de tanden op het veld zou komen, was reeds voor de wedstrijd bekend.

Set 1
NOLIKO startte echter furieus aan de wedstrijd 5-0 en eerste time out van Kris Tanghe. Maar NOLIKO was niet onder de indruk 10-5 en 13-8, Padar. Stilaan knabbelde Antwerpen echter aan de achterstand en even later zaten zij terug in het kielzog van NOLIKO Maaseik 14-12. Deze keer nam coach Verstraten een time out en met succes, Raymaekers zetten de 16-13 tussenstand op de tabellen en even later blokte Lushtaku naar 18-13. Jelte Maan voor de 20-15 en NOLIKO Maaseik voelde de eerste set stilaan naar zich toe komen. Höne ging van achter de driemeter voor 22-17 en Matias Raymaekers zette zijn ploeg op setbal 24-19. Van Rekom maakte uiteindelijk een einde aan de set door zijn opslag buiten te slaan 25-20.

Set 2
Met 2-5 zocht NOLIKO Maaseik naar zijn niveau van de eerste set. Coach Verstraten nam dan maar een vroege time out in een poging om het spook van de twijfel bij zijn troepen te verdrijven. Opnieuw bleek dit een perfecte ingreep van de thuiscoach, Padar knalde naar 3-5, Moreau ver buiten 5-6 en Broshog blokte NOLIKO langszij 6-6. Met 9-8 kwam NOLIKO voor het eerst op voorsprong in deze tweede set, maar het moest deze voorsprong bij 10-11 weer afstaan, Padar buiten. Van Walle buiten voor haasje over 13-12 en Moreau opnieuw met een ace voor 13-14. Het blok van Broshog dwarrelde dan net buiten 15-16. Beide ploegen gaven vanaf dan het beste van zichzelf 17-17 en 19-18, ace Padar en 20-18 Höhne. Hij mocht ook de 21-18 scoren, waarop Kris Tanghe een ultime time out nam. Na een knap blok was opnieuw Höhne aan zet 24-19 en na een moeilijk receptie aan de kant van Antwerpen belande de pas van Van Harskamp tegen de antenne 25-19.

Set 3
Met 1-0 wilde NOLIKO Maaseik meteen doorzetten, maar even later knalde Höhne ver buiten 3-4. Met 6-4 en 8-7, Höhne, behield NOLIKO nipt de leiding. Padar met een blok voor 10-8. Over 12-10 gaven beide ploegen elkaar een duimbreed toe in een uiterst spannende set, 14-12, Jelte Maan en 15-16, Maan via het blok buiten. Over 16-18 namen de bezoekers stilaan de overhand in deze derde set, coach Verstraten riep daarop zijn manschappen naar de kant. En daarmee werd het ritme bij de bezoekers verstoord, 18-18. Padar na een mooie rally voor 19-19, maar Colson zetten 19-20 op het bord. Raymaekers redde de meubelen nog met een blok 20-20, maar dat kon niet beletten dan Antwerpen 20-22 voor kwam. NOLIKO vocht tot het uiterste, 22-22, maar Moreau blokte op Jelte Maan 22-24. Padar nog voor 23-24, maar opnieuw Moreau tipte deze keer in het midden naar 23-25.

Set 4
Set vier zou voor de thuisploeg erg belangrijk worden, maar over 2-4, 6-8 en 6-10 bleek dit al vlug een erg zware opdracht te worden. Jelte Maan voor 11-14 en 13-14 en daarmee sleepte hij zijn ploeg vooruit. Höhne dan voor de totale ontlading, 14-14 en daarop trok coach Tanghe aan de noodrem. Na een schitterende redding van Maaseik kon de thuisploeg eindelijk op voorsprong komen 15-14. Met 16-15 lag de druk nu volledig bij de bezoekers uit de havenstad. De rust bleek de bezoekers goed te doen, want zij namen met 16-17 over. Opnieuw Jelte hield zijn ploeg in de strijd 17-17 en daarop dikte Broshog met een blok aan, 18-17. Höhne sloeg hard binnen, 20-19, maar Van Walle volgde 20-20 en nam over 20-21. Bij 23-23 was de spanning in de LOTTO Dôme te snijden en het blok van Finoli zetten Maaseik dan toch op eerste matchbal, 24-23. En dan blokte Broshog naar de eerste matchwinst voor NOLIKO Maaseik in dit nieuwe seizoen, 25-23 tot grote vreugde van de thuissupporters.

Spelende voor NOLIKO Maaseik Broshog, Maan, Raymaekers, Höhne, Padar, Lushtaku, Derkoningen (lib)
Kwamen in: Finoli, Parkinson, Lecat

Spelende voor de bezoekers Van Harskamp, Van Rekom, Moreau, Jorna, Andrei, Colson, De Roey (lib)
Kwamen in: Van Walle, Depovere