Zaterdag 20 december 2014 om20u30 NOLIKO Maaseik - Callant Antwerpen

1-3 (25-17 23-25 17-25 20-25) - SCOUTING

MAASEIK – Eerste wedstrijd van de halve finale van de Beker van België in de LOTTO Dôme deze avond zou heel erg belangrijk worden voor de thuisploeg NOLIKO Maaseik. Doorstoten in de Beker van België was immers een belangrijk doel geworden met veel in zet van de hele club. De finale van de Beker verhuisde immers van de Lotto Arena in Antwerpen naar het ernaast gelegen, en een pak grotere, Sportpaleis met een potentieel van 17.000 supporters. Wie zou daar niet bij willen zijn.

Set 1
In de eerst set hielden beide ploegen elkaar in evenwicht tot 3-3 tot een gemotiveerde thuisploeg een kloofje kon slaan naar 8-6, Björn Höhne. Maaseik drukte dan door naar 14-10 en zat duidelijk goed in zijn vel, 16-11 Raymaekers. Met 20-14 liet NOLIKO zijn greep op de bezoekers uit Antwerpen niet meer los 22-14, Broshog. Tenslotte zetten de thuisploeg een klinkende 25-17 op het scorebord dankzij een outbal van Moreau.

Set 2
Met een 1-4 en 2-8 was de tweede set een heel ander verhaal geworden. Antwerpen zat nu duidelijk beter in de wedstrijd terwijl NOLIKO het in deze fase van de wedstrijd totaal liet afweten. Met 3-10 werd het wel heel erg moeilijk voor Maaseik om nog iets van deze set te maken. Padar met twee aces voor 5-10 en 6-10 maakte daarmee zijn ploegmaats duidelijk dat het nu moest gaan gebeuren. Met twee outaanvallen van de bezoekers kroop NOLIKO naar 10-12 en Broshog naderde dan tot op één puntje 11-12. Höhne met een blok op Moreau en de 13-13 gelijkmaker was een feit. Een duidelijke touché voor de ogen de scheids werd niet gegeven waardoor Antwerpen terug uitliep tot 14-16. En Antwerpen zag daarin dan weer een gouden kans liggen 15-19. Höhne trok terug bij tot 19-21 en met 20-22 bleef de thuisploeg dapper knokken, Broshog met een blok 21-22. Höhne opnieuw met een goed blok 23-23 en de LOTTO Dôme kwam nu helemaal los. Antwerpen op setbal 23-24 en tenslotte een goed blok van Van Rekom 23-25.

Set 3
Met 5-3 ging NOLIKO van start in de derde set tot Antwerpen overnam 6-8. Over 8-12 controleerden de bezoekers de wedstrijd, 9-16 en 13-20. Met 15-22 was het verhaal voor NOLIKO Maaseik uit en kon Antwerpen ongehinderd zijn tweede set binnenhalen 17-25, Lecat ver buiten.

Set 4
2-2 en 5-5 bij aanvang van de vierde set. Padar dan met een ace voor 7-5. 8-6 en NOLIKO zou nu moeten doorzetten om tenminste één punt te pakken. Met een ace zette Moreau de stand gelijk 11-11. Opnieuw nam Antwerpen over van een bij momenten inspiratieloos Maaseik 12-14 en 14-16. Van Rekom knalde hard naar 17-20 en Moreau met een ace voor 18-23. En dan gingen de boeken toe voor de thuisploeg en nam Antwerpen een meer dan grote optie op een plaats in de finale van de Beker van België, 20-25.

Spelende voor NOLIKO Maaseik Broshog, Raymaekers, Lecat, Höhne, Padar, Lushtaku, Dumont (lib)
Kwamen in: Parkinson, Grozdanov

Spelende voor de bezoekers Van Harskamp, Van Rekom, Van Walle, Moreau, Van Bemmelen, Colson, De Roey (lib)
Kwamen in: Depovere, Andrei, Vandeweyer