Zaterdag 16 november 2013 om 20:30 NOLIKO Maaseik - Waremme VBC

3-1 (25-15 25-14 22-25 25-21) - scouting

MAASEIK – Vanavond moest NOLIKO Maaseik aan de slag tegen Waremme VBC. Op zich mocht dit totaal geen probleem betekenen, maar met de afwezigheid van Menzel (naar de VS om met de nationale ploeg te spelen) en Maan (rugletsel) stond de thuisploeg wederom met een incomplete ploeg op het veld.

Set 1
Met 3-1 schoot de thuisploeg goed uit de startblokken. Over 8-6 konden de bezoekers goed gelijke tred houden met NOLIKO Maaseik. Dan drukte Pereyra even op het gaspedaal 10-6, maar Waremme VBC liet zich zo vlug niet verschalken 14-13. Dan toch weer Pereyra voor een nieuw kloofje 16-13. Onder impuls van Lecat bouwde NOLIKO Maaseik die voorsprong verder uit tot 20-15 en 23-15. Valkiers maakte dan simpel uit met een blok 25-15.

Set 2
Bij aanvang van set 2 kampte NOLIKO Maaseik met wat foutenlast waardoor Waremme VBC de leiding nam 3-4. Vanaf dan kreeg vooral Pereyra de meeste aanvallen doorgeschoven en die bedankte daarvoor met 3 punten op rij 8-5. Over 11-6 stoomde de thuisploeg door naar 16-08, Matias Raymaekers. Vanaf dan liet de thuisploeg de set niet meer in gevaar komen 20-11 en 15-14, Lecat van achter de drie meter.

Set 3
Met 2-4 kon NOLIKO Maaseik meteen weer aan de bak in de derde set. Maar het bleef achter de feiten aan lopen 6-8 en het bleef ook massaal de fouten opstapelen 9-13. NOLIKO Maaseik beende dan al vechtend bij tot 14-16. Over 18-20 kon de thuisploeg de situatie niet meer rechttrekken 21-23 en 22-25.

Set 4
In set 4 ging de stand gelijk op 4-3 tot NOLIKO Maaseik een kloofje sloeg voor 8-5. Maar opnieuw sloeg een te hoge foutenlast bij NOLIKO Maaseik toe 11-11. Pereyra kon zijn team in de running houden in deze fase van de set 14-13. Met 16-15 hield de thuisploeg net de voorsprong voor de tweede technische time out. Maar het bleef hard labeur voor de mannen van coach Vincenzo Di Pinto die een zeer verdienstelijk Waremme niet van zich af kon schudden 20-19. Pas bij 21-19 kreeg NOLIKO Maaseik eindelijk zicht op set- en matchwinst. Hoho strafte een slechte receptie bij Waremme af 22-19 en tenslotte kon NOLIKO Maaseik de match binnenhalen 25-21, Klana buiten.