Zaterdag 15 februari 2014 om 20u30 NOLIKO Maaseik - Axis Shanks Guibertin

3-0 (25-15 25-15 26-24) - scouting

Set 1: Carnaval is in het land en bijgevolg wordt de opslag waardig verzorgd door Z.D.H. Prins Frank I en Jeugdprins Rens I, vergezeld van de Grootridders van de carnavalsvereniging Heilig Wammes uit het Vorstendom Maaseik.
Eerste punt gaat meteen naar de Waalse jongens, maar François Lecat maakt gelijk vanuit de pipe. Via enkele aanvallen van Pereyra en een kilblock van François gaat het naar 4-3. Jeff Menzel trekt door met 2 aanvallen naar de eerste technische time-out bij 8-5.
Bij een stand van 13-8 roept coach Urnaut de eerste keer zijn spelers naar de kant. Een aanval van Guibertin gaat tegen antenne, waarna Noliko een punt laat via een block-out en de 2de technical time-out zich aandient. Sven Sophie komt in voor Godart, doch Lecat kan scoren op positie 4. Mathias Raeymakers kan via een eerste tempo-aanval de score op 18-10 brengen. Bij 19-12 wisselt Jonas Reynders voor Cisse. Guibertin kan 2 punten terugnemen tot 20-13. Menzel scoort op positie 6 naar 21-13, waarna Urnaut naar de 2de timeout grijpt. Deze ingreep werkt maar even, Guibertin komt terug tot 21-14.
Goverde komt via het midden tot 23-15, waarna de eerste setbal zich aandient via een pipe-aanval van Menzel. Een killer van Valkiers brengt de set op 25-15.

Set 2: Eerste punt van de set gaat opnieuw naar Guibertin, maar Maaseik stelt meteen gelijk. Een killblock van Parkinson brengt de stand naar 4-2. Pereyra kan via een plaatsballetje en een aanval de stand op 6-2 brengen, waarna een kloofje is geslagen. Een aanval buiten van Schouren doet Urnaut naar de eerste time-out grijpen bij een stand 7-2. Pereyra haalt de eerste technische time-out binnen bij 8-3.
Via een netfout bij Maaseik en een bal buiten zowel bij Guibertin als Maaseik gaat het naar 9-5, waarna Guibertin acet naar 9-6. Bal buiten voor Lecat, waarna Erik Verstraten naar de eerste time-out grijpt. Hij brengt de spelers terug bij de les, waarna Menzel scoort in de pipe. Raeymakers scoort op een slechte receptie bij Guibertin naar 12-7. Een volgende eerste tempo brengt de score op 13-8. Een slechte service en een onzuivere pass worden afgestraft, waarna Menzel met 2 aanvallen de score op 15-10 brengt. Bij een setstand van 16-11 gaan we naar de 2de technische timeout.
Maaseik stoomt via Parkinson door naar 18-11, waarna Guibertin nog eens in time-out gaat. Menzel zoekt het net op bij de service, waarna Pereyra op positie 6 kan scoren. Een tweede killer van Lecat brengt de stand op 21-12. Een aanval van Parkinson brengt Schouren terug in het spel na een wissel. Opslag in het net bij 22-13. Setbal via een opslagfout van Guibertin, waarna Mathias Raymaekers via een eerste tempo-aanval de set binnenhaalt.

Set 3: Eerste aanval van Van de Loo levert Guibertin opnieuw het eerste punt op, waarna een misverstand bij Maaseik de stand op 0-2 brengt. Een mislukte aanval van Allan brengt de stand op 1-2. Een touchébal van Pereyra en een mislukt blok doet Erik Verstraten naar een eerste time-out grijpen bij een stand 1-4. Een receptie-buiten van Lecat en een toetsfout brengt de stand op 1-6. Een bal buiten van Sven Sophie levert 2-6 op. Een killer van Lecat en Raeymakers dicht het kloofje naar 3-6, maar Guibertin komt terug naar 3-8 voor de eerste technische time-out. Een slechte terugbal van Guibertin wordt verzilverd door Mathias Raymaekers bij 4-8. Jeff Menzel stoomt door naar 6-9, waarna Schouren de antenne viseert. Abinet komt in na een buitenbal van Schouren, waarna Valkiers in het net duikt naar 8-10. Raeymakers kan de aansluiting scoren, waarna Parkinson de score gelijk stelt op 10-10. Urnaut roept zijn spelers nog eens aan de kant om hen terug te focussen. Raeymakers slaat een service in een baan rond de aarde, maar Menzel kan weer gelijkstellen op de carnavalsscore 11-11. Guibertin blijft aanklampen, maar Menzel brengt terug gelijk naar 12-12. Verdediging van Valkiers gaat buiten, doch Pereyra brengt de tussenstand op 13-13. Guibertin lijkt niet op te geven, terwijl voor Maaseik het 3de setsyndroom opduikt. Jeff Menzel in de pipe, een niet-gerecupereerde aanval van Guibertin en een opslagfout van Guibertin brengen de stand op 16-15 in de 2de technische time-out.
Een misverstand bij Guibertin levert een klein kloofje op bij 17-15. Bij 18-17 brengt Guibertin oude rot Van Goethem in: met resultaat, bordjes gelijk op 18-18. Bij 19-18 mag Van Goethem terug gaan huppelen, niettemin scoort Guibertin. Menzel brengt naar 20-19. Bert Derkoningen kan een aanval van Guibertin niet verdedigen: 20-20. Guibertin slaagt erin de bordjes gelijk te houden, waarna Pereyra in de side-out de voorsprong neemt naar 22-21. Aanval in het net brengt de stand terug gelijk. Menzel gooit zich nog eens in de pipe: 23-22, en brengt via positie 4 een eerste matchbal aan: 24-23. Urnaut probeert nog wat te forceren via de laatste time-out. Devany mag serveren voor de match, maar Guibertin stelt opnieuw de bordjes gelijk. Parkinson verovert matchbal nr. 2, waarna een lucky serve van Valkiers de eindstand op 26-24 brengt.

Maaseik houdt de meubelen droog met Menzel (19 p.) en Raymaekers (11 p.) als belangrijkste scoorders van de dag. Bij Guibertin haalt ex-NOLIKO-speler Allan Van de Loo de beste score.

Commentaar: Coach Urnaut kan zijn ongenoegen moeilijk onderdrukken: “De jonge spelers staan er nog niet, onze nestoren moeten onze ploeg nog trekken. De hoofdaanvallers staan er nog niet helemaal. Niettemin hebben we de 3de set getoond dat we professionele ploegen, zoals NOLIKO Maaseik we degelijk aankunnen.”

“Eindelijk !”, zo slaakt coach Verstraten een zucht van verlichting. “En noteer maar met 3 uitroeptekens! Eindelijk spelen we onverkrampt. Nochtans sloop in de 3de set de twijfel weer in de ploeg en heb ik in de time-outs de zaak terug op het goede spoor kunnen zetten. Maar zo een opsteker als vandaag hadden we nodig, met de laatste wedstrijden vóór de play offs voor de deur.”

Basisopstelling:
NOLIKO Maaseik: Jeffrey Menzel, Matthias Valkiers, Frederico Pereyra, Bert Derkoningen, Mathias Raymaekers, François Lecat, Michaël Parkinson

Axis Shanks Guibertin: Sébastien Dumont, Allan Van de Loo, Guillaume Godart, Brian Schouren, Souleymane Cisse, Hans Goverde, Christof Van Goethem

Print-vriendelijke versieStuur naar een vriendPDF versie

Powered by HostYou - Webbuilding & Design by ZuPP - Mastered by MVe/PMa - Engineering by Co-Ko - Copyright © 2021

CONTACT

 

Volleybalclub GREENYARD Maaseik

Sportlaan 10 - 3680 Maaseik

T: 0032 (0) 89 56 26 78

F: 0032 (0) 89 56 10 59

E: info@vcgreenyardmaaseik.be

 

Comments