Zaterdag 14 december 2013 om 20u30 NOLIKO Maaseik - Knack Roeselare

1-3 (25-22 19-25 27-29 23-25) - scouting

MAASEIK – Vanavond moest de thuisploeg tegen KNACK Roeselare aan de slag. Door de moeilijke periode die NOLIKO achter de rug heeft en met het verlies tegen Lennik in gedachten, wist iedereen van het thuispubliek dat dit wel eens een ongelijke strijd zou kunnen worden. Want in tegenstelling tot NOLIKO Maaseik leeft Roeselare de laatste weken op een wolk.

Set 1
Aanvankelijk hield NOLIKO Maaseik gelijke tred met de bezoekers 5-5. Met een kleine voorsprong namen de bezoekers een 6-8 bij de eerste time out. Over 11-12 klampte de NOLIKO Maaseik met goed volleybal aan en dan knalde Hoho van achter de driemeter naar 12-12. NOLIKO nam dan over voor 14-12 en mocht opnieuw met een knappe driemeter van Kristof Hoho naar de tweede technische time out 16-13. Met 22-18 van Hoho nam NOLIKO een goede optie op de eerste set en na een zoveelste protest bij Roeselare kwam dan toch die gele kaart 24-20. Verhanneman spruttelde nog even tegen 24-22 waarom coach Verstraten een time out nam, maar Tuerlinckx sloeg dan zijn opslag buiten 25-22.

Set 2
Roeselare ging in deze set het best van start 6-8 en bij 7-10 lieten de bezoekers zien waarom zij momenteel de sterkste ploeg zijn. Dan kwam Hoho aan de opslag, maar voor hij de bal kon slaan, ging hij plots even door de knieën. Gelukkig was hij meteen terug bij maar hij moest uiteraard wel aan de kant blijven onder toezicht van de huisarts. De thuisploeg liep meteen een 8-12 achterstand op en was toch even onder de indruk van het gebeuren. Dit zou mogelijk het verdere verloop van de wedstrijd bepalen, maar wie bij NOLIKO Maaseik kon zich daar nu druk om maken want alle gedachten gingen nu uit naar onze clubspeler Kristof Hoho die tot op dat moment een dijk van een wedstrijd stond te spelen. Een logische 10-16 was dan ook het gevolg van dit incident. Over 14-19 kon NOLIKO de kloof niet meer overbruggen 16-22 en 19-25, Valkiers met een opslag in het net.

Set 3
Kristof Hoho werd preventief aan de kant gehouden en Lecat zou zijn plaats blijven opnemen tijdens deze set. Met 2-0 en wetende dat met Kristof verdere alles OK bleek te zijn, schudde de thuisploeg het gebeuren van de tweede set aanvankelijk van zich af. Pereyra ging dan tweemaal in de fout 4-5 waarop hij van coach Verstraten de levieten gelezen kreeg in een time out. Lecat zette 7-7 op de tabellen en een outbal van de bezoekers nam de thuisploeg de 8-7. Over 12-12 ging het dan gelijk op naar 16-14. Met een ace van Gert-Jan Claes stonden de bordjes terug gelijk 18-19 en dan gooide hij er nog een ace achterna 18-19 en weg de voorsprong voor NOLIKO Maaseik. Bij 19-21 leek de set definitief naar Roeselare te gaan, maar Lecat tipte slim via het blok naar 21-21. Pereyra met opslag buiten voor bezoekende setbal 23-24, maar Lecat redde 24 gelijk. Tuerlinckx buiten 25-24 en time out Roeselare. Roeselare nam terug over 25-26, maar Menzel voor 26-26. Parkinson voor 27-26 na slechte receptie bij de bezoekers en de zaal ontplofte opnieuw. Raymaekers met opslag buiten 27 gelijk, en dan twee aces van Claes 27-29.

Set 4
De vraag was nu of NOLIKO Maaseik zich over dit nipte setverlies heen kon zetten. Met 1-4 leek dit echter een moeilijke opdracht te worden, maar de thuisploeg vocht zich langzij 5-5 en over Roeselare 6-5. Setter Tervaportti plaatste een listige 2de bal 7-8. Over 12-12 was de snelheid wat uit de match en sloop de thuisploeg langzaam naar 16-14. Van Hirtum met een goed blok om Menzel 18 gelijk. Dan een blok op Tuerlinckx 20-19 en zo ging de stand op en neer. Over 21-23, Tuerlinckx, had Roeselare uitzicht op matchwinst 22-24 en 23-25.