Zaterdag 11 oktober 2014 om 20u30 NOLIKO Maaseik- Prefaxis Menen

0-3 (23-25 18-25 24-26) - SCOUTING

MAASEIK – Eerste wedstrijd van het nieuwe seizoen en NOLIKO Maaseik moest meteen aantreden tegen PREFAXIS Menen. Menen staat sinds jaar en dag bekend als een moeilijke tegenstander, dus deze wedstrijd zou meteen een goede test worden van waar de thuisploeg al stond.

Set 1
In de eerste set ging de stand gelijk op tot 4-4 tot Padar de 5-4 voorsprong op het scorebord zette. . Bij 6-6 ging kapitein Jelte Maan twee keren in de fout in de receptie en dat bracht de bezoekers uit Menen meteen op 6-8. Vanaf dan was het achtervolgen voor het nieuwe NOLIKO Maaseik 7-10, maar met een goed blok bracht Hôhne zijn ploeg langszij 10-10. De stand ging dan verder gelijk op tot 15-15, maar Van Haarlem knokte zijn ploeg naar de 15-16 voorsprong. NOLIKO liet het dan wat op zijn beloop, 17-19. Over 20-21 knokte de thuisploeg om in de set te blijven. Maan had ondertussen nog het geel karton van de scheidsrechter gezien vanwegen een hevig betwist punt ervoor. De kaart was niet voor hem bedoeld, maar voor de trainersstaf aan de kant. Vanaf 22-23 zou het dan om de knikkers gaan voor die eerste set. Derkoningen in de fout en setpunt voor Menen 22-24, ace Louati. Dan sloeg hij buiten 23-24. Tenslotte Jelte Maan in het blok van Sinnesael, 23-25.

Set 2
Met een 0-4 nam NOLIKO Maaseik meteen een valse start in de tweede set. Lecat kwam dan in voor een zwak acterende Jelte Maan in de receptie. Over 1-6 ging voor NOLIKO Maaseik van de regen in de drup. Coach Verstraten dook dan maar vroeg in deze set in een time out. Padar hard buiten en een harde 2-8 op de tabellen voor de thuisploeg. De rest van de set zou bepalend gaan worden hoeveel spankracht deze nieuw samengestelde ploeg zou hebben. Over 4-10, blok buiten van Höhne, speelde Menen op een wolk 8-13. Bij 10-16 hadden de bezoekers uit West-Vlaanderen stilaan uitzicht op de tweede set, 12-20. Over 14-22 hadden de bezoekers vrije doorgaan naar setwinst, 17-24 Padar opslag buiten en 18-25, Lecat opslag in het net.

Set 3
Met vernieuwde moed en vechtlust begon NOLIKO Maaseik aan de derde set 3-1. Over 6-4 hield de thuisploeg deze keer wel stand 8-7, Padar. Bij 9-10 nam Menen echter terug het heft in handen, 9-11. Een misverstand bij Menen bracht de Kapkoeken terug tot 11-11. Bij 13-11 nam coach Andelhof van Menen zijn eerste tussentijdse time out. Eindelijk kon Maaseik een vuist maken bij 15-11, maar een bleke Jelte Maan knalde ver buiten 15-14 en tipte daarna ook nog eens de bal simpel buiten 15-15. Maar met 16-15 mocht hij van spelverdeler Finoli al zijn frustratie uiten in dat ene punt voor de tweede technische time out. Ook voor 18-17 van achter de driemeter mocht Jelte nog eens lekker scoren waarna hij Finoli in de armen viel. Een sober maar degelijk Menen hield echter gelijke tred 19-19, terwijl zij rustig konden wachten op de foutjes bij de thuisploeg, opslag Lecat buiten 20-20. Jelte bleef nu scoren 22-21 en zijn ploeg knokte voor setwinst. Padar echter buiten 22-23, maar Jelte Maan hield stand 23-23. Lecat voor eerste setpunt voor NOLIKO Maaseik 24-23. Blok Lecat buiten 24-25 dan maakte Van Haarlem uit met een ace 24-26.