Zaterdag 11 januari 2014 om 20u30 NOLIKO Maaseik - VC Argex Duvel Puurs

3-2 (25-22 25-23 19-25 20-25 15-12) - scouting

MAASEIK – Met deze wedstrijd tegen Argex Duvel Puurs wensen de spelers van NOLIKO Maaseik alle supporters een gelukkig 2014. De wedstrijd zou meteen ook de laatste test zijn voor de Europese wedstrijd tegen Trentino volgende dinsdag.

Set 1
En blijkbaar was de thuisploeg de laatste dagen vooral met de voorbereiding van die Europese wedstrijd bezig geweest want al vlug sloeg Puurs een 1-3 kloof. NOLIKO beende dan bij tot 3-3 en 7-8 (service out van Parkinson). Over 11-9 nam NOLIKO Maaseik dan het initiatief 16-13, Menzel. Met een netrollende opslag van Valkiers was de eerste set in handbereik van de thuisploeg 20-15. Maar na een time out vocht Puurs zich terug naar 21-19 waarop thuiscoach Verstraten zelf ook in een time out dook. Met een ace zette de ingekomen Nilsson Maaseik terug op de rails 23-21. Menzel van achter de driemeter knalde naar setbal 24-22 en vervolgens blokte Parkinson op Van Rekom 25-22.

Set 2
Gelijk opgaand was het begin van de tweede set 2-2. Puurs ging met 7-8 naar de eerste time out. Bij 9-7 nam NOLIKO dan even over, maar door een misser van Menzel stonden de bordjes terug gelijk 9-9. Over 13-11 behield NOLIKO zijn voorsprong via Lecat 16-14. Bij 21-21 stonden de bordjes terug gelijk en met 22-23 had Puurs uitzicht op setwinst, maar dan kwam de thuisploeg terug opzetten 24-23 en met een foutieve receptie van Puurs was tweede setwinst voor NOLIKO Maaseik een feit 25-23.

Set 3
Over 2-2 blokte Puurs zich naar 2-5, eerst op Raymaekers na een minder pas en dan op Lecat. Met een ace kon Pereyra de kloof verkleinen tot 5-6 en dan scoorde Menzel de 6-6. Bij de eerste time out stonden de bezoekers op voorsprong 7-8. Over 8-11 bouwde Puurs een mooie voorsprong uit naar 10-14 en 11-16. Over 13-19 moest Puurs toezien hoe NOLIKO Maaseik nog even naderde 16-20. Toch bleven zij kalm 18-22 en konden zo de set verzilveren 19-25, opslag Raymaekers buiten.

Set 4
Opnieuw gelijk opgaand in de vierde set 2-2, maar dan kon NOLIKO opnieuw de concentratie niet hoog genoeg houden 2-5. Verstraten liet dan in een time out met niet mis te verstane gebaren blijken wat hij van het niveau van zijn troepen vond. Devany kwam voor Valkiers in aan de pas, maar vooral de Maaseikse receptie had het hard te verduren 4-8 en 4-10. De thuisploeg zakte onmachtig steeds dieper weg in het moeras 6-13 en 7-16. De thuisploeg kon dan heel even iets terugdoen 12-17 en 18-21, maar met 18-22 en 20-22, was de kloof te groot geweest om te dicht te krijgen 20-25, Pereyra buiten.

Set 5
De vijfde set moest dan maar de beslissing brengen. Bij 3-2 ging het er hard aan toe en de thuisploeg kon doorduwen naar 6-3 en bij 8-4 leek NOLIKO toch op goede weg om 2 puntjes in eigen huis te houden. Met 10-5 was dan matchwinst in zicht 12-6, maar opnieuw begon NOLIKO nog met de fouten te morsen 14-12, tot Lecat er een einde aan maakte 15-12.