Yes, we did it!

<p>Foto ZUPP</p>

Zondag 7 maart ’21 om 18u00 GREENYARD Maaseik - Knack Roeselare 3-2 (31-33 25-16 25-21 22-25 15-8) - scouting

MAASEIK – GREENYARD Maaseik stond op deze zondagavond in de STEENGOED Arena tegenover KNACK Roeselare in de tweede wedstrijd van de Play Offs. De laatste confrontatie tussen beide ploegen was in de finale van de Beker van België waarin de thuisploeg zijn meerdere had moeten erkennen in de bezoekers. Dus GREENYARD was zeker van plan om deze wedstrijd stevig aan te pakken.

Set 1 – GREENYARD nam een snelle start naar 4-1, maar Roeselare liet niet begaan en beende meteen bij tot 6-6. Over 10-8 was de wedstrijd dan in evenwicht tot 12-12. Bij 12-13 nam Joel Banks een time out. Met 14-16 had Roeselare het overwicht, 17-19 en 19-22. Jolan Cox kon zijn ploeg terugbrengen tot 22-23, maar dat kon niet verhinderen dat Coolman de 22-24 scoorde. Cox ging vol voor 23-24 en dan sloeg Fragkos ver buiten, 24 gelijk en zo lagen de kaarten terug volledig open. Jolan Cox torpedeerde dan met zijn opslag de bezoekende verdediging, 25-24.

Tuerlinckx scoorde via het blok van Stahl, 25 gelijk. Martinez ging dan in de fout, 25-26. Tuelinckx sloeg zijn opslag buiten, 26-26 en Jelte Maan scoorde daarop voor 27-26 en na een video check ging het punt tegen de netrand toch naar Roeselare, 27 gelijk. Over 28-28 bleef het heen en weer gaan, 28-29 en 29-29. Verhees blokte op Tuerlinckx, 30-29 en Jelte Maan tikte naar 31-30. Over 31-31 nam Roeselare terug het voordeel, 31-32. Tot slot ging de set naar Roeselare met 31-33.

Set 2 – Over 2-2 en 6-6 was het spel opnieuw volledig in evenwicht, 9-9. Martinez forceerde dan de 11-9 maar bij 12 stond de score weer gelijk. Martinez scoorde dan een ace naar 15-13. Bij 16-13 kwam er een time out van Vanmedegael, maar Stahl blokte zijn ploeg naar 17-13. Met een blok van Verhees op Tuerlinckx stond Maaseik plots op een riante 19-14. Cox blokte zijn ploeg naar 21-15 en Verhees ging door het midden, 22-16. Jelte Maan nam meteen deel aan het puntenfestival met twee aces op rij, 24-16. Met een aanval buiten van een gefrustreerde Coolman, ging de tweede set naar GREENYARD Maaseik, 25-16.

Set 3 – De bezoekers namen echter meteen een goede start in de derde set, 1-3. Maar Jolan Cox kwam dan opzetten, 4-4 en Verhees blokte naar 5-4. Over 8-8 en 12-12 bewezen beide ploegen weer maar eens hoe zeer zij aan elkaar gewaagd zijn. Mithell Stahl sloeg vol door het midden voor de eerste kloof, 15-13 en meteen time out bij Roeselare. Jelte Maan zette dan goed door naar 17-14 en jawel, opnieuw een time out bij KNACK. Maar ook die mocht niet helpen, Stahl in twee keren door het midden naar 18-14. Voor 20-15 zwierde hij daar nog een ace bovenop. Jolan Cox op de hoek, 21-17 en zo kreeg de GREENYARD Maaseik zicht op tweede setwinst, 23-19. Martinez scoorde zuiver voor setpunt, 24-20 en de set ging tot slot naar de thuisploeg na opslag buiten van Fastland, 25-21.

Set 4 – Over 2-2 en 5-5 begon ook de vierde set gelijk tot 5-9. KNACK Roeselare hield deze voorsprong stevig vast 7-11. Maaseik kon enkele puntjes terugnemen, 10-12 maar het kon nooit helemaal de kloof dicht krijgen, 12-15. Tuerlinckx sloeg hard door het Maaseiker blok, 16-19 en zo leken ook de bezoekers naar tweede setwinst te gaan, 18-21. GREENYARD knokte nog hard, maar kon niet meer voorkomen dat er een vijfde set zou moeten gespeeld worden, 20-23 en 22-25.

Set 5 – Jolan Cox opende meteen die vijfde set, 1-0. Met 2-2 hielden beide ploegen de spanning erin, 4-3. GREENYARD kon dan enkele puntjes pakken, 6-3 en daarop volgende een time out bij Roeselare. Met 8-5 in het voordeel van Maaseik werd er van kant gewisseld. Cox tipte via het blok naar 9-5 en opnieuw dook Vanmedegael in een time out. Maar deze keer bracht dit niets op, Martinez met een blok voor 10-5 en een mooie plaatsbal voor 11-5. Zou GREENYARD zo eindelijk nog eens een deugddoende winst kunnen pakken in de eigen STEENGOED Arena na het nipte Europese verlies? Cox liet er geen twijfel over bestaan met een ace naar 13-6. Fragkos met zijn opslag in het net voor matchpunt, 14-7 en tenslotte mocht Jolan Cox de klus helemaal klaren, 15-8.