Woensdag 29 januari 2014 om 20u30 NOLIKO Maaseik - VDK Gent

3-0 (25-15 25-17 25-20) - scouting

MAASEIK – Het bleef in de NOLIKO kern zoeken naar de best inzetbare spelers en dit bracht Devany en Nilsson in plaats van Valkiers en Parkinson aan de start van de wedstrijd tegen VDK Gent. Tel daarbij dat noch Jelte Maan, noch Kristof Hoho aanwezig waren in spelerskledij en dan is het duidelijk dat NOLIKO Maaseik met moeite enig spelritme en automatismen heeft kunnen opbouwen.

Set 1
NOLIKO opende desondanks sterk met een 3-0 en 8-3. Over 14-8 konden de bezoekers dit NOLIKO niet bijhouden 16-9, Pereyra. Met nieuwkomer Marcelis en Valkiers stoomde NOLIKO over 22-13 naar 25-15, blok Marcelis.

Set 2
VDK Gent opende mooi met een 0-2, maar dan nam de thuisploeg terug het heft in handen 5-2, blok Nilsson. Bij 6-5 klampte Gent terug aan en Raymaekers zetten met een blok nog net de 8-6 op het scorebord. Over 13-9 behield NOLIKO deze voorsprong tot 16-11 en 20-15. Bij 20-17 kwam VDK Gent terug in de set en daarop nam coach Verstraeten een time out. NOLIKO nam dan definief afstand van de bezoekers 22-17. Met een toetsfout van Plas ging de set naar NOLIKO 25-17.

Set 3
Bij 2-5 in de derde set nam coach Verstraeten als zijn eerste time out. Dit bleek een goede zet te zijn 5-5 en 8-7, Menzel. Bij 9-9 stonden de bordjes echter weer gelijk en over 12-12 hielden beide ploegen mekaar in evenwicht. Enkele slechte recepties bij NOLIKO bracht de bezoekers op opnieuw op voorsprong 15-16 en 16-19. De thuisploeg bleef knokken 19-20, Menzel en 20-20, Pereyra. Devany met een ace voor de kentering 21-20. Pereyra voor de beslissende kloof 23-20 en een blok 24-20. Devriese tipte de bal dan buiten 25-20.