Woensdag 25 januari 2012 om 20u30 NOLIKO Maaseik - PNV Waasland Kruibeke-Nieuwkerken

3-0 (25-19 25-15 25-17) cijfers wedstrijdscouting

MAASEIK – NOLIKO was bij aanvang van deze wedstrijd al niet meer in te halen voor de eerste plaats in de competitie. Maar dat gaf coach Heynen de gelegenheid om de ploeg vanavond voor te bereiden op de belangrijke terugwedstrijd in de halve finale van de Beker van België tegen en in Menen. NathanWounembaina was net terug uit Kameroen en mocht dus direct aantreden tegen de tegenstander van vandaag Waasland Kruibeke-Nieuwkerken.

Ook de jonge Michaël Parkinson mocht bij aanvang van de eerste set aantreden naast de vaste waarden Van Harskamp, Egleskalns, Klinkenberg, Verhees en Derkoningen. Toch was het nog even zoeken naar het juiste ritme 7-8 en 12-12, maar dan knalde Kevin Klinkenberg na een mooie redding van Derkoningen naar 16-13. Over 20-15 werd de set nog makkelijk binnen gehaald 25-19 door en opslag misser van de ingekomen Mathias Remon.
In set 2 ging de thuisploeg meteen door 8-4, 13-6 en 16-7. Ondertussen was ook Jo van Decraen in de basis gekomen en na een zeer lange revalidatie stilaan weer speelklaar geraakt. Met duidelijke cijfers ging ook die tweede set naar NOLIKO Maaseik 25-15.
In set 3 kwam Jelte Maan in ter vervanging van een uitstekende spelende Wounembaina, 8-5. Over 12-8 en 16-10 liet NOLIKO er geen gras over groeien. Jelte Maan mocht nog schitteren met 2 aces op rij 17-10 en 18-10 en een aanval van achter de driemeter 19-11 en een liste tip op matchbal 25-17.LW