Woensdag 2 april 2014 om 20u30 NOLIKO Maaseik - Precura Antwerpen

3-1 (20-25 25-22 25-20 25-17) - scouting

MAASEIK – Met Antwerpen op bezoek in Maaseik stond voor NOLIKO Maaseik een zware opdracht op het programma. Antwerpen kon immers zijn tweede plaats zowat veilig stellen als het vandaag de thuisploeg kon verslaan.

Set 1:
Over 2-2 en 5-5 hielden de ploegen mekaar in evenwicht tot de bezoekers een ace scoorde tussen Maan en Derkoningen 8-6. Even later kon Pereyra dit ook doen waardoor de stand terug gelijk stond 9-9. Ditlevsen sloeg dan buiten voor eerste Maaseikse voorsprong 11-10. Baetens scoorde dan even later 13-16 waardoor de thuisploeg even de rol moest lossen tot Pereyra nog een goed blok kon zetten 17-19 en een bom van een opslag in het bezoekende kamp smeet 18-19. Bij 19-23 zou Antwerpen de set niet meer laten uit handen glippen 20-25, met een goed blok van Baetens op Pereyra.

Set 2:
In set twee nam NOLIKO Maaseik met 8-6 een goede start. Jelte Maan kon een mooie rally in zijn voordeel beslechten 12-9. Antwerpen liet echter niet begaan en kroop terug tot 13-12. Opnieuw was NOLIKO aan zet, Raymaekers voor 15-12 en 16-14. Bij 21-17, Maan, had de thuisploeg uitzicht op setwinst, waarop coach Tanghe in een time out dook. Het werd dan nog heel spannend 22-20 en dat begreep ook de Maaseikse coach Verstraten die op zijn beurt een time out nam. Jelte Maan pegelde van achter de driemeter naar 23-21 en Raymaekers blokte naar setpunt 24-21 en mocht daarna de set afmaken 25-22.

Set3:
Met 3-4 en 5-5 was alles te herdoen in de derde set. François Lecat duwde dan door naar 8-6. Bij 10-10 was de voorsprong voor de thuisploeg weer verdwenen, maar Jelte Maan herstelde 12-10. Met een halve ace van Van Walle namen de Antwerpenaren opnieuw het heft in handen 13-14, maar dat kon Valkiers ook 16-15. Twee goede opslagen van Lecat zette Maaseik op 19-17. Pereyra knalde scherp diagonaal naar 21-19 en gooide daar nog een ace bovenop 22-19. De spanning zinderde door de LOTTO-Dôme. Opnieuw Jelte Maan van achter de driemeter voor setbal 24-20 en dan Parkinson voor een kill block op Ditlevsen 25-20.

Set 4:
De thuisploeg was nu op dreef 4-2, 6-3 en 8-5, Koelewijn buiten. Jelte Maan was dan aan zet. Hij dook van alle kanten op, in zijn eentje in blok tegen Van Walle 11-8, even later op rechts met een mooie aanval 13-11 en dan door het midden van achter de driemeter voor 16-13. Van Walle sloeg bijna de antenne aan diggelen 19-15 en daarmee leek Maaseik stilaan de wedstrijd naar zich toe te trekken. Raymaekers met een blok voor 21-16. Bij 22-16 nam coach Tanghe wederom een tempo brekende time out. Jelte Maan voor 24-17 en dan knalde Baetens hard buiten 25-17.

NOLIKO Maaseik: Valkiers, Maan, Pereyra, Raymaekers, Lecat, Parkinson, Derkoningen (lib)
Kwamen in: Marcelis

Precura Antwerpen: Van Harskamp, Van Walle, Van Bemmelen, Koelewijn, Ditlevsen, Baetens, Jorna (lib)
Kwamen in: Colson, Bagics