Woensdag 12 maart 2014 om 20u30 NOLIKO Maaseik - Argex Duvel Puurs

3-1 (25-21 25-17 16-25 25-20) - scouting

MAASEIK – Na het verlies tegen Menen in de eerste wedstrijd van de Play Offs was de druk op de ketel bij de thuisploeg alleen maar gestegen. Daarom mocht er vandaag absoluut niets mis gaan tegen de eerste tegenstander van NOLIKO Maaseik in eigen huis in deze Play Offs, VC ARGEX DUVEL Puurs.

Set 1
Maaseik opende aanvankelijk wat zenuwachtig, maar het wist toch, onder leiding van Jelte Maan in zijn eerste thuismatch sinds lang, met 8-6 naar de eerste time out te gaan. Enkele slechte recepties bij Maaseik, bracht de bezoekers op voorsprong 11-12. Twee super opslagen van Parkinson zette NOLIKO op 16-15. Dan kwam het momentum van Jelte Maan. Hij knalde van achter de driemeter naar 19-16 en even later scoorde hij aan het net knap 23-21 in de brievenbus. Tenslotte mocht hij zich de uitblinker van de set noemen door met een ace de eerste set te verzilveren: 25-21.

Set 2
NOLIKO ging op dit elan verder, 3-1, 6-1 en 8-2. Over 12-6 toonde de thuisploeg zich te sterk voor de bezoekers uit Puurs, 16-7 en 20-1, Van Rekom buiten. Jelte Maan opnieuw aan zet voor setpunt 24-16 en dan sloeg Deroey zijn opslag buiten 25-17.

Set 3
Omgekeerd beeld in de derde set. Puurs ging dan alvast beter van start in de derde set 1-4 en 2-8. Ondanks 2 vroege time outs van coach Verstraten kwam er geen beterschap 5-12.en 6-16, Menzel ver buiten. Bij 10-20 kon de set niet meer verloren gaan voor een sterk spelend Puurs. Deroey zette de 16-25 op het bord.

Set 4
Over 3-3 waren beide ploegen aan elkaar gewaagd. NOLIKO ging met de kleinste voorsprong naar de eerste time out 8-7. Met 10-7 kon de thuisploeg een eerste kloofje slaan, zij lieten dat ook even snel uit hun handen glippen 10-10. Opnieuw nam NOLIKO over 16-14 en duwde dan door naar 20-16 en 22-17. Jelte Maan voor matchbal 24-20 en dan hijzelf nog eens met een ace om de match binnen te halen 25-20.