Warempel geen eenvoudige wedstrijd

<p>Foto Marc Mercelis</p>

Zaterdag 12 november ’22 om 20u30 VC GREENYARD Maaseik - Waremme Volley 3-2 (23-25 25-13 25-16 23-25 15-9) - scouting

De spanning voor deze wedstrijd tegen Waremme was niet onterecht. De blauwe garde vloog meteen in actie met het nodige resultaat tot gevolg 11-13.
Bartos hing met een juist geplaats tweedehandsballetje de bordjes weer gelijk bij 19-19.
Waremme kon de wedstrijd echter goed in handen houden richting einde van de eerste set.
GREENYARD Maaseik kwam nog zeer dicht bij, maar moest de set laten aan de bezoekers met 23-25.

Set 2 verliep beter voor de Limburgers, maar Waremme bleef toch gevaarlijk.
Bij 8-4 had Maaseik al enige ademruimte gecreëerd. Waremme duwde het gaspedaal nog wat in en werkte de voorsprong van GREENYAD Maaseik eenvoudig weg.
De thuisploeg nam opnieuw het voortouw. Protopsaltis acete zijn ploeg naar 21-13.
De volgende ace was er eentje van Fornés bij 21-13.
Borgworm zakte verder weg. Maaseik kende geen genade en maakte de set af met 25-13.

In set 3 was Waremme weer even aan zet.
Reggers blokte al weer snel naar 4-4
GREENYARD Maaseik nam weer de bovenhand in de set en bouwde een kloofje bij 16-12.
Aan het einde van de set konden de bezoekers nog enkele punten scoren, maar onvoldoende om het de thuisploeg warm te maken.
Ferre Reggers plaatste de winnende aanval bij 25-16.

In set 4 was Maaseik opnieuw goed op dreef. Vanker blokte naar 9-6. Protopsaltis knalde met een succesvolle aanval naar 14-10. Waremme probeerde Maaseik nog op de hielen te zitten en kwam af en toe in de buurt, maar nooit voldoende om er echt op te zitten.
Tot bij 20-19…
Waremme had er nog serieus veel goesting in en maakt gelijk bij 20-20.
Bij 20-21 sloeg de pech nog toe bij de bezoekers toen Perin geblesseerd het veld moest verlaten.
Ook dit sloeg de bezoekers niet uit het lood. Waremme haalde alsnog setwinst binnen bij 23-25.

GREENYARD Maaseik begon goed aan de extra set. Bij 3-1 was het bij Waremme dan ook al tijd voor een eerste time-out. En vervolgens opnieuw bij 8-4.
Door enkele slordigheden van de thuisploeg kreeg Waremme nog enkele puntjes cadeau. Dus was het bij 10-7 tijd voor coach Bertini om een korte pauze in te lassen.
Protopsaltis gooide er bij 12-7 nog een knappe ace tussen.
Maaseik wist het hoofd koel te houden en haalde de overwinning binnen met 15-9.