Vlotte derbywinst voor VC GREENYARD Maaseik

<p>Foto Patrick Martens</p>

Zaterdag 3 november 2018 om 20u30 GREENYARD Maaseik - Tectum Achel: 3-0 (25-17 25-14 25-19) - scouting

MAASEIK – Vanavond stond in de STEENGOED Arena een echte derby op het programma tegen TECTUM Achel. De sfeer zat er voor de wedstrijd al erg goed in met extra spandoeken gemaakt door de jeugd van GREENYARD Maaseik.

Set 1 TECTUM Achel opende de wedstrijd met een goed blok op Jolan Cox, 0-1. Maar Cox deed dat even later fijntjes na voor de 4-2 overname. Ook Timo Tammemaa toonde zich te groot voor de bezoekende aanval, 8-3. Over 12-6 behield GREENYARD Maaseik een stevig greep om de eerste set, Jelte Maan ging vol voor de 14-7. Rob Bontje mocht ook nog even lekker scoren door het midden voor 15-8. Bij 19-10 namen de bezoekers van TECTUM Achel een time out. Maar dat kon niet meer verhinderen dat GREENYARD Maaseik over 22-12, ace Jay Blankenau, in één rechte lijn doorstoomde naar setwinst via Keith Pupart, 25-17.

Set 2 Ook in de tweede set stond er geen maat op de thuisploeg, 8-4. Maar dan kwam Achel sterk opzetten met 3 punten op rij, 8-7. Jelte Maan stokte de bezoekende opmars met 9-7 en Jay Blankenau gooide daar nog twee aces over 11-7. Toen mocht ook oude bekende Allan Van de Loo bij TECTUM Achel opdraven om de verdediging te versterken. GREENYARD scoorde echter 12-7. Maar ook Jelte Maan teisterde de bezoekende verdediging, 16-8. De bij Maaseik ingekomen Seppe Baetens scoorde 19-9 en 20-9. Via 22-13 ging dan ook de tweede set naar GREENYARD Maaseik, 25-14.

Set 3 In de derde set mocht ook Andri Aganits inkomen voor GREENYARD Maaseik. In deze set ging de stand aanvankelijk eerder gelijk op 6-6. Timo Tammemaa legde een balletje voor 11-10 en scoorde even later door het midden naar een comfortabele 15-11. Jolan Cox sloeg hard en diep in het achterveld, 19-13 en daarmee leek de wedstrijd beslecht. Seppe Baetens dan nog eens voor 23-18 en 24-18 en tenslotte sloed Brecht Camforts buiten, 25-19.