VC GREENYARD Maaseik: 'Gestreden tot de laatste snik'

<p>Foto Patrick Martens</p>

Zaterdag 22 december 2018 om 20u30 GREENYARD Maaseik - KNACK Roeselare 3-2 (22-25 31-22 25-21 25-20, Golden Set 8-15) -scouting

MAASEIK – GREENYARD stond voor een heel erg moeilijke opdracht in de terugwedstrijd van de halve finale van de Beker van België. KNACK Roeselare had namelijk in eigen huis gewonnen met 3-1 en dat betekende dat zij slechts aan 2 sets voldoende hadden om Maaseik aan de kant te schuiven. Zou GREENYARD Maaseik echter toch in de eigen STEENGOED Area erin slagen om met 3-0 of 3-1 te winnen, dan nog zou er een Golden Set moeten gespeeld worden om te beslissen wie door zou stoten naar de finales.

Set 1: De eerste set ging gelijk op tot 4-4 tot Aleks Grozdanov een goed blok plaatste op Matthijs Verhanneman, 8-6. Over 14-11 hield de thuisploeg voorlopig de overhand. Bij 18-14 mocht Stef Van Heyste invallen voor de opslag, maar die belandde in het net, 18-15. Daarop stokte de Maaseike motor even helemaal en in no time zat KNACK Roeselare op de hielen van de thuisploeg, 18-17. En als Jolan Cox buiten sloeg, stonden de bordjes 18 gelijk.

Cox ging strandde even later in het blok en daarmee laten de kaarten ineens beter voor Roeselare 18-19. Bij 20-22 kwam Baetens in voor Pupart en hij scoorde meteen 21-22. Walsh timmerde naar 21-23 en daarom nam coach Banks zijn tweede time out. Jolan Cox ging vol voor 22-23, maar de ging de opslag van Blankenau buiten, 22-24. De set eindigde in het voordeel van KACK Roeselare met een goed blok van Lou Kindt op Jolan Cox, 22-25.

Set 2: Over 3-1 en 7-3 nam GREENYARD Maaseik een goede start in de tweede set. Bij 8-8 stonden de bordjes gelijk tot 12-12 en dan nam KNACK Roeselare het heft in handen, 12-13. Jolan Cox nam knap over met een krachtige aanval 14-13 en dan timmerde Timo Tammemaa eindelijk nog eens een harde bal vanaf de servicelijn, 15-13. Aleks Grozdanov kwam door het midden nog eens goed door, 18-17. Over 19 gelijk bleef het ongemeen spannend, 19-20, waarop GREENYARD terug een time out nam.

Jay Blankenau kon een goed blok zetten voor 22-21, maar opnieuw nam Roeselare over, 22-23. Jelte Maan slim via het blok voor 23 gelijk, maar opslag Blankenau in het net en setpunt én eerste kwalificatiepunt voor KNACK Roeselare, 23-24. Het bezoekende blok viel net buiten, 24 gelijk en dan scoorde Maaseik setpunt 25-24. Het werd 25-25, maar dan miste Walsch zijn opslag, 26-25. Grozdanov zijn opslag vloog ver buiten 26-26 en ook bij Roeselare deed men niet beter, 27-26.

Bij 27 gelijk timmerde Jolan Cox naar 28-27. Lou Kindt hield zijn ploeg in de runnen, 28 gelijk en Jelte Maan mocht dat ook in twee keren doen voor zijn ploeg, 29-28. 29-29 deed de STEENGOED Arena kolken en met Jelte Maan aan zet, bleef GREENYARD in de running, 30-29. Jolan Cox deed dan de zaal ontploffen met zijn onhoudbare aanval voor 31-29.

Set 3: In set 3 ging het naar 3-5. Met de verloren set was er voor KNACK Roeselare nog niks aan de hand. Zij hadden immers voldoende aan nog één set om door te stoten. Voor GREENYARD lagen de kaarten enigszins totaal anders, vanaf nu moest ieder set, inclusief de Golden Set gewonnen worden. Over 7-8 en 9-12 begon het steeds beter uit te zien voor KNACK Roeselare. Aleks Grozdanov scoorde tweemaal op rij, 12-13. Seppe Baetens kon nog eens een goed blok zetten voor 15 gelijk en Timo Tammemaa volgde dat voorbeeld 16-15 met een blok op Pieter Coolman.

Toen die daarop buiten sloeg, 17-15 nam coach Vanmedegael een time out. Dan kwam Just Dronkers onder druk te staan in receptie met als resultaat 17-18. Over 20-20 bleef alle druk bij Maaseik liggen, maar Jolan Cox bleef kalm, 21-20 en 22-20. Na een time out van Roeselare, ging Timo Tammemaa toch voluit in de opslag, 23-20. Jelte Maan verzilverde setpunt, 24-21. Dan sloeg Lou Kindt buiten en zo bleef GREENYARD nog in de race, 25-21.

Set 4: KNACK Roeselare begon sterk aan de vierde set, 0-4. Seppe Baetens knokte naar 2-4. Arno Van de Velde scoorde makkelijk door het midden, 6-9, maar dat deed Timo Tammemaa ook, 9-11. Met Timo dan aan opslag ging het naar 15-14. GREENYARD kon dan heel even uitlopen tot 17-15 en Aleks Grozdanov plaatste een schitterend blok, 19-16 en Jolan Cox deed hem dat na, 20-16 ondanks de time out van Roeselare.

Maaseik bleef in deze fase heer en meester aan het blok, 21-17. Jelte Maan kwam stevig door in de pipe 22-18. Jolan Cox timmerde naar 23-19 en Jelte Maan knalde naar setbal, 24-20. Uiteindelijk opnieuw Cox aan zet die krachtig doorkwam en zo zijn ploeg naar een Golden Set loodste, 25-20.

Set 5: (GOLDEN SET) KNACK Roeselare opende de Golden Set met 0-1, maar GREENYARD volgde 1-1. Jolan Cox sloeg buiten 1-3 en Kindt drukte door naar 1-4. Als even later ook Jelte Maan buiten sloeg, werd het voor de thuisploeg heel erg moeilijk in een set die maar tot 15 ging, 2-6. Bij 4-8 werd er van kant gewisseld en moest GREENYARD Maaseik een laatste slotoffensief gaan inzetten om het tij nog te doen keren.

Kindt toonde zich echter heer en meester in het blok, 4-9. Zo kon KACK Roeselare de wedstrijd rustig verder controleren 7-12. En met een blok van Verhanneman op Baetens stond het match bal, 8-14. De receptie van Jelte Maan raakte dan net het plafond en daarmee 8-15 en daarmee was het KNACK Roeselare dat tegen Aalst in de finale staat van de Beker van België.