VC GREENYARD Maaseik doet wat moet!

<p>Foto Patrick Martens</p>

Zaterdag 30 maart 2019 om 20u30 GREENYARD Maaseik - LINDEMANS Aalst 3-0 (25-17 25-23  27-25) - scouting

MAASEIK – GREENYARD Maaseik ontving vandaag in de STEENGOED Arena met LINDEMANS Aalst een geduchte tegenstander in deze Play Off 4. Winst in eigen huis is van levensbelang voor iedere ploeg die zou willen doorstoten naar de Finales van de Play Offs. Spanning verzekerd dus.

Set 1 LINDEMANS Aalst opende de wedstrijd met een 0-2, maar Seppe Baetens zette bij 3-3 de stand terug gelijk. Aleks Grozdanov blokte Maaseik naar 8-6. GREENYARD stoomde dan in één ruk door naar 11-6. Nieuwe spelverdeler en Medical Joker Jan Zimmermann scoorde met een ace 13-7. Ook Jelte Maan scoorde met een ace en daarmee stond het al snel 15-8.

GREENYARD speelde vervolgens zijn voorsprong rustig uit, 19-13 en 22-15. Jan Zimmermann scoorde opnieuw een ace voor setbal, 24-16 en Firley sloeg zijn opslag daarna buiten, 25-17.

Set 2 De tweede set ging gelijk op, 2-2 en 6-6 tot LINDEMANS Aalst een kloofje sloeg naar 6-9. Bij 12-12 had de thuisploeg deze kloof weer gedicht tot Timo Tammemaa naar 14-13 blokte. Over 16-16 bleef deze tweede set heel spannend, 17-18.

Bij 17-19 nam coach Banks een time out. Maaseik deed terug haasje over 20-19. Jolan Cox sloeg dan een ace, 23-21 en met een schitterend blok van Timo Tammemaa kwam GREENYARD opnieuw op setpunt 24-22. Jelte Maan scoorde uiteindelijk 25-23.

Set 3 Jolan Cox scoorde het eerste punt, 1-0. Gelijke stand tot 4-4 tot Seppe Baetens naar 7-5 sloeg. Meteen volgde een time out bij LINDEMANS Aalst. Bij 10-11 kwam Aalst op voorsprong en bij 12-15 nam Maaseik een time out. Daarna timmerde de thuisploeg aan zijn achterstand en kon bijkomen tot 16-17. Daarop volgende dan een time out van Aalst.

Seppe Baetens slaagde er in de bordjes terug gelijk te zetten op 18 en Jolan Cox nam dan de voorsprong in handen voor GREENYARD, 19-18. Jelte Maan dikte aan naar 21-19. Gertjan Claes timmerde een ace op Jelte Maan, 21-21. Maar even later blokte hij succesvol naar 23-21 en strafte ook meteen daarna een slechte receptie af, 24-21. Aalst werkte 2 matchballen weg, 24-23 en Banks nam daarop nog een ultieme time out.

Maar ook het derde matchpunt ging voor Maaseik verloren, 24-24. Jolan Cox scoorde 25-24, maar Tim Smit zette opnieuw gelijk, 25-25. Opnieuw Jolan Cox aan zet, 26-25. Stef van Heyste kwam dan in voor de opslag en dropte een listig balletje in de Aalsterse verdediging waardoor de bal eenvoudig terug in het Maaseikse kamp belandde. Timo Tammemaa had er dan vervolgens geen enkel probleem mee om de match af te ronden, 27-25.