Tweede keer, goede keer

<p>Foto Marc Mercelis</p>

Zaterdag 8 januari ’22 om 20u30 VC GREENYARD Maaseik - Waremme Volley 3-1 (25-18 25-20 17-25 25-17) - scouting

GREENYARD Maaseik speelde vanavond voor de 2e maal deze week een thuiswedstrijd. Na het verlies tegen Haasrode Leuven kon de thuisploeg vanavond wel 3 punten binnenhalen.

Maaseik startte aan de wedstrijd tegen Waremme Volley met de nieuwe spelverdeler Renet Vanker in de basis.
De thuisploeg begon gretig aan de eerste set en kwam al meteen enkele punten op voorsprong. De Limburgers timmerden ijverig verder aan de kloof met o.a. 10-5, 14-8, 18-10 en 19-12 op de digitale bordjes.
GREENYARD Maaseik gingen op dat elan verder en haalde de set binnen met 25-18.

Ook in set 2 nam de thuisploeg de bovenhand. Heel even kon Waremme Volley bijbenen bij 3-3, maar moest daarna opnieuw zijn meerdere erkennen in de Limburgers. 25-20 Setstand en zo ging ook deze set naar GREENYARD Maaseik.

Omgekeerd scenario in set nummer 3. Waremme startte scherper en liep vervolgens stevig uit. De wissels Renet – MC Cluskey en Cox – Reggers brachten geen soelaas. GREENYARD Maaseik kon onvoldoende weerwerk bieden. De bezoekers schreven bijgevolg deze set op hun conto met 17-25.

In set 4 leken beide ploegen even elkaars evenknie. We noteerden 1-1, 2-2, … - 6-6 op het scorebord. GREENYARD Maaseik stak vervolgens een tandje bij en nam de set weer in handen. Jan Martinez maakt met een laatste ace een einde aan de wedstrijd bij 25-17.