Spanning op Halloween

<p>Foto Ivan Plettinckx</p>

Zondag 31 oktober ’21 om 18u00 Hellvoc Hemiksem-Schelle - GREENYARD Maaseik 1-3 (21-25, 20-25, 25-22, 16-25)

Voor de eerste wedstrijd in de Beker van België trok GREENYARD Maaseik vandaag naar HELLVOC Hemiksem-Schelle.

Vanaf set 1 was al snel duidelijk dat de thuisploeg zin had in een thriller en gefocust was op de overwinning. Dankzij enkele mooie punten van Cirovic en flinke knallers van Cox plus een fase zitvolleybal van Guazzeli Bonatto helde het voordeel over naar GREENYARD Maaseik. Met 21-25 op de digitale teller haalde GREENYARD Maaseik dan ook de eerst set binnen.

GREENYARD Maaseik scoorde bij de start van set 2 al meteen enkele mooie punten, maar werd al snel ingehaald door een soepel spelend HELLVOC Heren A.

Van 6-6 over 10-10 ging de set gelijk op. De thuisploeg bleef knokken, maar moest met een setstand van 20-25 toch zijn meerdere erkennen in GREENYARD Maaseik.

Even zag het er naar uit dat we na ongeveer 1,5 uur volleyballen terug richting Limburg mochten trekken.

Maar onder luid enthousiasme van hun supporters en dankzij een goede verdediging kon de thuisploeg de kloof dichten. Bij 23-21 werd het nog griezelig spannend. GREENYARD Maaseik scoorde onvoldoende en de set ging met 25-22 naar HELLVOC Heren A.

GREENYARD Maaseik vond in set 4 nieuwe energie en creëerde al meteen een kloof. De thuisploeg slaagde er niet meer in om deze te dichten. De laatste set eindigde met 16-25 dan ook in het voordeel van GREENYARD Maaseik. (CaS)