Showtime vandaag voor de 1e thuiswedstrijd

<p>Foto Patrick Martens</p>

Zaterdag 6 november 2021 om 20u30 GREENYARD Maaseik - Caruur Gent 3-1 (25-16 24-26 25-23 25-20) - scouting

GREENYARD Maaseik startte deze wedstrijd tegen CARUUR Gent met 4 nieuwe spelers in de basis. Treial, Lomba, Bonatto en Perin namen hun positie in naast Jolan Cox en Javad Karimisouchelmaei.

Het eerste punt in set 1 was er alvast eentje voor de thuisploeg.
Bij een kloof van 9-4 laste coach Van Huffel van CARUUR Gent een eerste time-out in. Veel voordeel haalden de bezoekers er niet uit want GREENYARD Maaseik kon vlot 5 punten op rij scoren. De eerste set werd beslist met een opslagmisser van CARUUR Gent: bal buiten en 25-16.

Van bij de start van de 2e set namen de bezoekers de bovenhand. CARUUR Gent creëerde met 3-7 meteen een eerste kloof. De Gentenaars verzekerden hun voorspong nog even, maar GREENYARD Maaseik kon bijbenen tot 15-15. Een mooie rally bij 21-21 leverde opnieuw de voorsprong op voor CARUUR Gent.
Bij 24-25 kregen de bezoekers zicht op setwinst en haalden deze set vervolgens binnen met 24-26.

Ook in set 3 kwam CARUUR Gent meteen op voorsprong. Maar de bordjes hingen al snel weer gelijk.
Een gele kaart bij 7-7 kon de bezoekers niet uit het lood slaan. Evenmin als de wissel bij GREENYARD Maaseik: Liam Mc Cluskey in, Javad Karimisouchelmaei uit.
Bij 14-14 was de spanning duidelijk voelbaar. Beide ploegen bleven knokken voor elk punt.
GREENYARD Maaseik slaagde er in om de kloof opnieuw te dichten naar 21-21. Bij 23-22 ruilde Elias Thys van positie met Gustavo Bonatto. GREENYARD Maaseik bleef strijden een rijfde de set binnen met 25-23.

Een voorspelbare start in set 4: de elektronische bordjes hingen op 0-3. Maar al snel nam de thuisploeg de set over. Een knappe redding van Perin gevolgd door een harde opslag van MC Cluskey en 6-3 voor GREENYARD Maaseik. De time-out en wissel bij CARUUR Gent kon niet baten. Van 10-4 over 20-14 naar 22-17. Heel even werd het nog spannend bij 22-19. Uiteindelijk kon GREENYARD Maaseik de matchballen verzilveren met een eindstand van 25-20. (CaS)