Pintje voor de punten!

<p>Foto ZUPP</p>

Woensdag 12 april ’23 om 20u30 VC GREENYARD Maaseik - Lindemans Aalst 3-0 (25-22 25-22 25-23) - scouting

GREENYARD Maaseik startte goed in de wedstrijd tegen Lindemans Aalst, maar slaagde er toch niet in om ver uit te lopen. Halverwege de set bedroeg het voordeel van de thuisploeg slechts één punt: 13-12. Meteen daarna lukte het Maaseik wel om een kleine kloof van drie punten te creëren bij 18-15.

Maar opgepast voor de bezoekers die opnieuw de scorebordjes gelijk hingen bij 21-21. GREENYARD Maaseik kon toch doorduwen en zo ging set één naar de Limburgers met 25-22.

Set twee leek goed te starten voor Aalst. Met een ace maakte Treial er toch weer 4-3 van. Tot 7-7 zaten beide ploegen elkaar op de hielen. Vanaf dan kon Maaseik zich loswrikken van de bezoekers. Jolan Cox acete naar 10-7. GREENYARD Maaseik stond stevig in de wedstrijd en kon de kloof nog vergroten naar 5 punten bij 13-8.

Richting einde van de set kwamen de Aalstenaars nog gevaarlijk dichtbij: 23-22. Maar het was net niet voor de mannen van Oilsjt: set twee ging ook naar GREENYARD Maaseik met 25-22.

In de derde set speelden de teams haasje-over. Bij 10-12 hadden de bezoekers dan toch een streepje voor, wat reden was voor een time-out aan Maaseikse zijde.

Aalst kon enkele punten in het voordeel spelen, maar dat feestje duurde niet lang. Opnieuw afwisselend punten aan elke zijde van het net. Wanneer het einde van de set (en van de wedstrijd) in zicht was, ging Maaseik toch voor de overwinning met 25-23. (CaS)