Pijnlijk puntenverlies voor VC GREENYARD Maaseik

Zondag 17 februari 2019 om 15u00 GREENYARD Maaseik - VBC Waremme 2-3 (25-21 23-25 25-19 22-25 21-23) - scouting

GREENYARD Maaseik mocht op deze zonovergoten zondagmiddag in de eigen STEENGOED Area aantreden tegen VBC Warremme.

Set 1 Over 5-5 en 8-8 blokte Jolan Cox naar 11-10. Spelverdeler Stef Van Heyste legde daar een ace boven op en ook Jelte Maan scoorde daarna raak, 13-10. Toch hielden beide ploegen bij 17-16 de stand in evenwicht. Jolan Cox timmerde naar 20-19.

Bij 23-21 had GREENYARD Maaseik de eerste set voor het grijpen, Simon Peeters voor setpunt, 24-21. Jolan Cox zorgde er tenslotte met twee bloks op rij voor dat die eerste set in eigen huis bleef, 25-21.

Set 2 Met een knappe pipe scoorde Jelte Maan 8-5. Bij 11-11 stond de stand echter terug gelijk en Zan Novljan strafte een slechte Maaseikse receptie meteen af in blok, 11-12. Maar GREENYARD zette meteen terug orde op zaken, 15-12 en 20-18. Novljan zette met een goed blok op Jelte Maan de bordjes terug gelijk, 20-20.

GREENYARD Maaseik nam bij 22-21 terug de leiding en daarop volgende een time out van Waremme. Serghei Predius sloeg dan tot tweemaal toe een ace op Just Dronkers voor 22-24. Romah Abinet maakte het dan voor zijn ploeg af, 23-25.

Set 3 In de derde set nam de thuisploeg meteen het heft terug in handen, 10-7, 15-12 en 19-14. Jelte Maan blokte naar 22-14 en daarmee was de set gespeeld, Jolan Cox scoorde setpunt, 24-18 en dan sloeg Roman Abinet zijn service buiten, 25-19.

Set 4 Over 2-6 namen de bezoekers alvast de beste start in de vierde set, 3-8. GREENYARD beende dan terug bij tot 7-8. VBC Waremme bleef echter stevig aan zet, 11-14 en de thuisploeg moest nu alle zeilen bijzetten, maar kon de kloof echter niet dichten, 15-19 en 16-21. Seppe Baetens scoorde nog knap voor 21-23, maar de bezoekers kregen bij 21-24 eerste setbal. Joao Oliveira maakte tenslotte de set uit, 22-25.

Set 5 Met 2-2 ging de laatste set van start tot Jolan Cox naar een 8-6 voorsprong sloeg. Maar met een goed blok op Jelte Maan, stond het terug gelijk, 10-10. Bij 12-12 nam een GREENYARD coach Banks nog een time out.

Waremme kwam als eerste op matchpunt, 13-14 en opnieuw time out bij Maaseik. Aleks Gorzdanov blokte naar 15-14 een eerste matchbal voor Maaseik. Over 15 gelijk scoorde Jolan Cox een tweede matchbal voor de thuisploeg, maar dan belande zin blok buiten, 16-16. Cox kwam opnieuw aan zet voor 17-16, maar ook Waremme bleef scoren, 17 gelijk.

Seppe Baetens ging vol door het blok, 18-17, maar blok Tammemaa buiten, 18 gelijk. Hijzelf mocht dan toch door het midden voor de 19-18 gaan, maar sloeg dan zijn opslag buiten, 19-19. Dan miste Cox en sloeg in het net 19-20. Maaseik zette bij 20 terug gelijk. Blok Cox-Tammemaa buiten, 20-21. Grozdanov redde de meubelen voor Maaseik met een blok, 21-21, maar Waremme bleef sterk spelen, 21-22 en 21-23.