Onderuit tegen Menen

<p>Foto Marc Marcelis</p>

Zaterdag 29 januari ’22 om 20u30 VC GREENYARD Maaseik - Decospan Menen 1-3 (20-25 27-25 19-25 21-25) - scouting

Het was weer een hele tijd geleden, maar vanavond werd er weer gespeeld met supporters in de tribunes van de Steengoed Arena.

Met de steun van die supporters begon GREENYARD Maaseik vurig aan de wedstrijd. Volley Menen liet zich echter niet van de wijs brengen en kwam bij 5-6 voor het eerst op voorsprong. De thuisploeg toonde de nodige strijdvaardigheid en kon bijbenen tot 13-13. De West-Vlamingen kwam meer tot scoren toe, konden de voorsprong vasthouden en uiteindelijk de set uitmaken met 20-25.

In de 2e set ging GREENYARD Maaseik goed in de aanval en nam het voortouw. Ondanks dat de West-Vlamingen bleven vechten, slaagden ze er net niet in om bij te benen. Net niet, werd net wel wanneer (ex-Maaseikspeler) Lou Kindt er met een krachtige ace 17-17 van maakte.
Richting het einde van de set werd het nog spannend: 22-22, 23-23, 24-24 en 25-25. Lazar Cirovic perste er nog een ace uit en noteerde 27-25 op de bordjes.

In set 3 kreeg het publiek een aantal leuke rally’s voorgeschoteld. Ondanks het amusante spel zagen de supporters hoe de thuisploeg het onderspit moest delven bij 19-25.

Een gelijk opgaande 4e set: 1-1, 2-2, 3-3 … 9-9. Geen van beide ploegen kon overtuigen. GREENYARD Maaseik onderging de wet van de sterkst en kon de set niet meer binnenhalen. Met 21-25 setwinst en een wedstrijdresultaat van 3-1 nam Volley Menen de overwinning mee naar West-Vlaanderen.