NOLIKO Maaseik: vice-kampioen & Knack Roeselare: kampioen, gefeliciteerd!

Woensdag 4 mei ’16 om 20u30 NOLIKO Maaseik – Knack Roeselare 0-3 (23-25 17-25 15-25) – SCOUTING

MAASEIK – Knack Roeselare begon met een 2-0 voorsprong aan deze derde wedstrijd van de play-offs. Dit betekende dus dat Knack Roeselare bij winst kampioen zou worden en dat dit voor NOLIKO Maaseik de laatste kans was om nog in de running te blijven in de titelstrijd.

Set 1 Over 3-3 startte de match gelijk opgaand. Wout Wijsmans sloeg een ace voor 4-3. NOLIKO Maaseik wilde met 8-5 duidelijk maken aan de bezoekers uit West-Vlaanderen dat het niet van plan was zich lijdzaam naar de slachtbank te laten voeren. Orczyk scoorde 11 gelijk.

Enkele Maaseikse persoonlijke fouten brachten Knack Roeselare op een comfortabele 11-13. Pereyra onbesuisd in het blok, 13-15 en Tuerlinck hard voor 14-16. Orczyk buiten voor 17-17 en NOLIKO Maaseik sloot daarmee even terug aan, maar Pereyra opnieuw in de fout, zette terug de tweepuntenkloof op het scorebord, 17-19. De ingekomen Padar teisterde dan de bezoekende receptie met 21-20 tot gevolg. Wout Wijsmans voor 22-20. Wijsmans ook voor 23-23 dreef de spanning in de LOTTO Dôme op, maar Roeselare kwam als eerste op setpunt, 23-24. Padar sloeg dan net buiten en setwinst voor Knack Roeselare, 23-25.

Set 2 Bij aanvang van de tweede set gaf scheidsrechter Arturo Di Giacomo een duidelijk bal buiten, vlak voor de neus van een uitzwaaiende lijnrechter, toch binnen, 1-3. Padar liet het zich echter niet aangaan en serveerde zijn ploeg terug naar 4-4. Over 6-9 had de thuisploeg in deze fase bijzonder moeilijk. Krisztian Padar voor 9-10 en Wout Wijsmans bracht NOLIKO Maaseik terug tot 10-10. Claes nam terug afstand, 10-12. Met 11-16 was ook de tweede set reeds vroeg beslecht. Bij NOLIKO Maaseik kregen ze de bezoekende service niet onder controle en zelf slaagde de thuisploeg er niet in enige servicedruk op te bouwen. Over 12-19 en 13-21, moest NOLIKO Maaseik de kelk tot het onderste ledigen, 17-25, Tuerlinckx.

Set 3 Met 2-4 moest de thuisploeg opnieuw achtervolgen. Met 7-8 gingen beide ploegen naar de time out. Gijs Jorna geraakte niet voorbij het blok, 9-11. Bij 9-14 greep coach Castallani nog naar een ultime time out, maar veel zoden bracht dit niet meer aan de dijk. Claes met een blok op Pereyra zette de winstronde in voor de bezoekers van KNACK Roeselare, 10-16. Coolman voor 13-20 en Tuerlinckx maakten er een ware afstraffing van voor NOLIKO Maaseik, 13-22. De opslag van Staples ging in het net, 14-24 en eerste kampioenenbal voor Roeselare. Broshog scoorde nog 15-24, maar wie anders dan Tuerlinckx kreeg de eer om in twee beurten de titel binnen te halen, 15-25.

Spelende voor NOLIKO Maaseik Broshog, Maan, Pereyra, Wijsmans, Finoli, Raymaekers, Cortina (lib)
Kwamen in: Padar, Pinheiro, Jorna, Staples

Spelende voor de bezoekers Tuerlinckx, Paulides, D’Hulst, Coolman, Claes, Orczyk, Dejonckheere (lib)
Kwamen in: Konings, Van de Velde