NOLIKO Maaseik via Avoc Achel naar zijn 25e finale in de Beker van België

<p>Foto Patrick Martens</p>

Woensdag 13 december 2017 om 20u30 NOLIKO Maaseik - Avoc Achel 3-0 (25-18 25-17 25-23) - scouting

Tweede wedstrijd in de halve finale van de Beker van België. NOLIKO Maaseik zou 2 sets nodig hebben om door te stoten naar de finale. Bij AVOC Achel stonden twee oudgedienden van NOLIKO Maaseik op het veld, Allan van de Loo en Rob Bontje en een oud-NOLIKO jeugdtalent Koen Brouns.

Set 1 AVOC Achel ging vlot mee in de eerste set, 3-3 en 8-6. Jelte Maan drukte dan door naar 11-7 en 14-9. Timo Tammemaa scoorde de 16-10 bij de tweede time out. Achel beende dan terug bij tot 18-15 waarop Maaseik coach Joel Banks een time out nam. Sebastian Gevert scoorde 20-16 en zette zo zijn ploeg definitief op weg naar setwinst, 22-18 en 25-18, Sebastian Gevert langs het blok van Allan van de Loo.

Set 2 NOLIKO Maaseik begon de set met een 3-0, maar de bezoekers uit Achel gaven niet op en vocht dapper terug tot 6-6. Polman scoorde zelfs de 7-8 bij de eerste time out. NOLIKO Maaseik nam dan terug het heft in handen 11-9 en 16-14. Dane Mijatovic ging door het midden voor 18-16. Enkele bezoekende foutjes maakte het de thuisploeg erg makkelijk om de set te verzilveren, 22-16 en 25-17, Sebastian Gevert.

Set 3 Met twee sets op zak was NOLIKO Maaseik al geplaatst voor de finales. Rychlicki en Van Heyste mochten aantreden bij NOLIKO Maaseik. Over 3-3 verliep de derde set naar 8-5. NOLIKO Maaseik ging dan via 13-9 naar 16-13, Kamil Rychlicki. Opnieuw vocht AVOC Achel dapper terug, 19-17 via Rob Bontje. Door een toetsfout van Van Heyste, stond de stand zelfs gelijk 21-21. Uiteindelijk won NOLIKO Maaseik de match met 25-23 via de ingekomen Nicholas Sighinolfi.