NOLIKO Maaseik - PAOK Thessaloniki (GRE) 3-0, We did it !

3-0 (37-35 25-22 25-19) – SCOUTING

MAASEIK – Voor NOLIKO Maaseik stond de tweede Europese thuiswedstrijd op het programma tegen het Griekse PAOK Thessaloniki. Met het verlies in eigen huis tegen VB Tours, was dit meteen een cruciale wedstrijd om nog behoorlijk goede kansen te behouden in het verdere verloop van de 2016 CEV DenizBank Volleyball Champions League.

Set 1 Rob Bontje opende met een goed blok 0-1. Over 4-4 hielden de ploegen elkaar in evenwicht. En voor 8-5 zette Rob Bontje nog een lekker blok. Over 12-11 beenden de bezoekers bij, en als Bontje zijn bal mist, staat het 13 gelijk. Dankzij een netfout van de Grieken ging NOLIKO Maaseik met het kleinste verschil naar de tweede technische time out 16-15. Pereyra sloeg dan buiten voor 17-18. Jelte Maan drong aan voor 20-20 en Bontje volgende voor 22-22. Cepeda miste dan zijn tipbal waardoor NOLIKO Maaseik een unieke kans kreeg om het laken naar zich toe te trekken. Eerst kwam er nog een Griekse time out. Wout Wijsmans voor setpunt 24-23, dan Pinheiro met een netfout 24 gelijk. Wijsmans buiten, 24-25 en time out NOLIKO Maaseik. Pereyra voor 25 gelijk, maar Cepeda voor tweede Griekse setpunt 25-26. Opnieuw Pereyra voor de gelijkmaker. Finoli kwam even in voor opslag, maar de Grieken scoorden. Maar dat deed vervolgens ook Jelte Maan 27-27. Pinheiro dropte dan een ace en tweede setpunt voor NOLIKO Maaseik 28-27. Time out voor de Grieken en 28 gelijk. Bontje miste dan de recuperatie in het blok 28-29. 29 gelijk door toetsfout van de Grieken, gevolgd door een goede aanval 29-30. Cepeda buiten, 30 gelijk. Wijsmans voor 31-30 zwiepte de LOTTO Dôme op. Over 31-31 scoorde het bezoekende blok op Raymaekers 31-32. Opnieuw Wijsmans voor de gelijkmaker, maar Jelte Maan kon de volgende aanval net niet onder controle houden, 32-33. Wijsmans in stelling voor 33-33, maar dat was ook Cepeda 33-34. Jelte Maan schitterde opnieuw met een listige drop, 34 gelijk. Blok Pinheiro buiten 34-35, maar Pereyra sprong bij, 35 gelijk. Jelte Maan bracht opnieuw een setbal naar zijn team 36-35 en Rob Bontje deed de zaal uiteindelijk ontploffen 37-35.

Set 2 De tweede set begon meteen met een rode kaart voor de Griekse coach vanwege protest op het einde van de eerste set, 1-0. Over 4-4 vorderde de set naar 6-8, 8-11 en 12-14. Jiminez in het net voor 15 gelijk, maar Cepeda knalde naar 15-16. Jelte Maan met een ace en 17-16 en Cepeda buiten 18-16. Pereyra kreeg dan een gedragen bal aangesmeerd, 18 gelijk. Bontje antwoordde met een ace 20-18. Opnieuw kreeg NOLIKO een fout tegen van de scheidsrechter 20-19. Dat overkwam vervolgens ook de Grieken 21-20. Cegeda misrekende zich dan op een bal die net op de netrand viel 22-20. Pereyra voor 23-21 en Jelte Maan voor 24-22, hielden NOLIKO Maaseik op koers. Bontje met een stevig blok op Cegeda en tweede setwinst was een feit, 25-22.

Set 3 Over 2-4 en 4-4 sloeg Wout Wijsmans een harde ace voor 5-4 en nog een dropballetje voor een tweede ace, 6-4. Na een mooie rally scoorde Bontje in het midden, 8-6. Over 10-8 en 13-11 hielden de ploegen elkaar in evenwicht, 16-13, Jelte Maan. Bij Thessaloniki was de punch er wat vanaf en Pereyra dikte de voorsprong aan met een ace 19-15. Een blok van Wijsmans bracht matchwinst in zicht 20-15. Zeker als hij nog maar eens een ace scoorde 22-16. Jelte Maan scoorde matchpunt 24-18 en dan kon hij ook nog eens lekker schitteren met een prachtblok op de match te verzilveren, 25-19.

Spelende voor NOLIKO Maaseik Maan, Pereyra, Wijsmans, Raymaekers, Pinheiro, Bontje, Jorna (lib)
Kwamen in: Finoli

Spelende voor de bezoekers Jimenez, Ntinas, Kournetas, Cepeda, Georgiev, Petroglou, Gkaras (lib)
Kwamen in: Efraimidis, Karasavvidis, Terzis