NOLIKO Maaseik met kleinste verschil onderuit in 1ste wedstrijd

NOLIKO Maaseik - KNACK Roeselare 2-3 (25-20 23-25 25-20 23-25 13-15) - SCOUTING

MAASEIK – Gezien het dramatische verloop van het seizoen, was het bijna onvoorstelbaar dat NOLIKO Maaseik vanavond zowaar met het thuisvoordeel begon aan de finalereeks van de Play Offs. Onder leiding van coach Castallani had Maaseik zich stilaan terug op het niveau van titelkandidaat geknokt en de vraag was dus of NOLIKO vanavond die eerste stap richting titel kon zetten.

Set 1 Beide ploegen begonnen erg gretig aan de wedstrijd en wilden ieder op zich aan de tegenstander duidelijk maken dat men met volle power de strijd zou aangaan. NOLIKO opende met 8-5, Wout Wijsmans van achter de driemeter, en 10-6. Pereyra scoorde knap voor 13-9 en zo behield NOLIKO in deze fase toch de overhand tegen een erg goed spelend KNACK Roeselare. Finoli ging succesvol met Paulides de strijd aan in het blok en scoorde 16-12. Tuerlinckx buiten en 20-14 en even later in het blok van Pereyra, 22-15. Pereyra maakte er met een ace 25-20 van.

Set 2 KNACK Roeselare ging als beste van start in de tweede set 6-8 en 8-11. NOLIKO stond in deze fase van de wedstrijd wat tam de acteren en dat resulteerde in 9-13. Orczyk scoorde 12-16. Maan beende met een lucky netrollende ace bij tot 16-17, maar Roeselare counterde via Claes 16-19. Wijsmans met een blok op Claes voor 18-20 en Raymaekers, ook met een blok voor 19-20, brachten spanning in het einde van de tweede set. Wout Wijsmans met een ace voor 22-23, maar Orczyk scoorde setpunt 22-24. Pereyra sloeg één setpunt aan flarden, 23-24, maar Tuerlinckx veroverde daarop de set 23-25 voor de bezoekers.

Set 3 De kansen waren bij aanvang van de derde set terug gekeerd, 4-3 en 8-5, Maan. En Jelte dikte met een knappe aanval de score aan tot 9-5. Over 13-9 tipte Finoli uit tweede hand de bal naar 16-11. Dan zette Roeselare de thuisploeg even vast in de receptie en dat deed coach Castallani bij 16-14 naar een time out grijpen. Wijsmans timmerde na aan mooie rally naar 18-14 en herstelde daarmee de voorsprong. Maan tikte aan voor 20-15 vanuit een verloren positie. Opnieuw Wijsmans knalde naar 22-18 en zette vervolgens een goed blok voor 23-18. Dit gaf NOLIKO niet meer uit handen, Maan scoorde setpunt, 24-19 en Wout hengelde de set binnen 25-20.

Set 4 Pereyra met een blok op Tuerlinckx toonde zijn all round talent 3-2 en Finoli deed dit na met een blok op Orczyk, 5-3. De LOTTO Dôme kwam nu volop op temperatuur. Herman Tuerlinckx sloeg zijn opslag in het net, 8-5. Orczyk bracht Roeselare aan de service lijn terug tot 8-7 en vervolgens sloeg Jelte Maan buiten, 8 gelijk. Sanderson nam dan over 8-9 en na een ace van diezelfe Orczyk 8-10, besloot Castallani een time out te nemen. Pereyra ging voor de 12-12 en de aanval van Pereyra viel via het bezoekende blok nog net binnen 13-12. KNACK Roeselare ging met 13-16 naar de time out. NOLIKO werd in deze fase compleet uit verband gespeeld, 14-18, maar vanaf de servicelijn ging het beter en zo naderde NOLIKO terug tot 18-19. Ook Tuerlinckx gooide een ace, 18-21. NOLIKO Maaseik naderde nog tot 21-22, blok Broshog, maar toch kon het niet verhinderen dat Orczyk de set verzilverde, 23-25.

Set 5 KNACK Roeselare opende met een 1-2 en Pereyra raakte dan tot twee maal niet over het net 2-4. Castallani dook al vroeg in een time out. Tuerlinckx knalde naar 5-8. Over 8-10 behielden de bezoekers een voorsprong die NOLIKO Maaseik via een ace van Pereyra voor 10-11, aanval Raymaekers voor 11 gelijk en nog een ace van Pereyra terug omboog in 12-11. Raymaekers opnieuw aan zet, 13-12. Maar Tuerlinckx bracht met 2 aces op rij een einde aan de hoop van de thuisploeg, 13-14 en 13-15.

Spelende voor NOLIKO Maaseik Broshog, Maan, Pereyra, Wijsmans, Finoli, Raymaekers, Cortina (lib)
Kwamen in: Pinheiro, Jorna, Staples

Spelende voor de bezoekers Tuerlinckx, Paulides, D’Hulst, Coolman, Claes, Orczyk, Dejonckheere (lib)
Kwamen in: Sanderson, Van de Velde, Verhanneman