NOLIKO Maaseik heeft gestreden maar kon niet winnen

Woensdag 3 mei 2017 om 20u30 NOLIKO Maaseik - Knack Roeselare 1-3 (16-25 19-25 25-22 26-28) - scouting

De derde wedstrijd in de finalereeks van de Play Offs, bij een stand van 1 tegen 1 in de wedstrijden, zou niet beslissend zijn om reeds vanavond de nieuwe landskampioen te kennen, maar het diende natuurlijk niet gezegd te worden dat wie deze wedstrijd zou winnen, met een groot psychologisch voordeel naar de volgende wedstrijd zou gaan.

Set 1 NOLIKO Maaseik opende de match met 3-2. Het spelniveau lag meteen bijzonder hoog. Van Hirtum verschalkte de Maaseikse receptie dan met 2 aces op rij, 3-6. Opnieuw scoorde KNACK Roeselare met een ace en het stond al snel 3-8. NOLIKO Maaseik moest dringend zijn receptie onder controle krijgen, wilde het in deze set de kansen nog doen keren. Colson kreeg nog een netfout aangesmeerd en daarmee ging het voor de thuisploeg van kwaad naar erger, 4-11. Raic scoorde nog een enkel puntje voor 6-12, maar dat kon niet beletten dat Roeselare met 9-16 riant naar de tweede time out ging. Over 12-20 en 14-23, Tuerlinckx, ging de eerste set dan ook naar de bezoekers, 16-25.

Set 2 Opnieuw opende NOLIKO Maaseik met een 3-2 en deze keer stond de receptie van de thuisploeg een stuk beter de acteren, Bruno voor 6-5. Maar met een bal in het net van Bruno nam KNACK Roeselare terug het heft in handen 6-8 en 9-13, Van Hirtum. Met een vierpuntenkoof bij 12-16 zag het er stilaan opnieuw uitzichtloos uit voor NOLIKO Maaseik. Bij 14-20 kon Maaseik ook een kruis maken over de tweede set ondanks de aanval van Tuerlinckx die ver buiten ging, 18-21. Van de Velde ging nog door het midden voor 19-23 en tenslotte sloeg Wout Wijsmans ver buiten, 19-25.

Set 3 Met 6-4 scoorde Jelte Maan na een mooie rally door het midden, 7-4 en met 8-5 kon NOLIKO eindelijk aanspraak maken op een goed setbegin. Martijn Colson scoorde door het midden, 10-6 en plaatste dan een blok op Coolman, 11-6. Dan begon Roeselare met succes aan de ruime voorsprong te knabbelen, 15-13 en time out Maaseik. Bruno timmerde naar 16-13, maar Roeselare naderde verder tot 18-17. Jelte Maan hield zijn ploeg recht, 20-18 en 21-19. Wout Wijsmans vanuit een erg moeilijke situatie ging voor de 22-20. Dan ging Tuerlinckx net buiten met zijn aanval en stond NOLIKO Maaseik op setpunt, 24-21. Trinidad sloeg vervolgens zijn opslag ver buiten, 25-22.

Set 4 KNACK Roeselare op weg naar matchwinst of NOLIKO Maaseik naar een vijfde set? Tuerlinckx sloeg de bal in de tribune, 8-6. Bruno scoorde mooi voor 13-10 en Gertjan Claes geraakte even later niet over het net 15-11. Met 16-13 hield NOLIKO voorlopig zijn kansen gaaf voor een vijfde set. Raic vanuit een onmogelijke positie 17-14. Bruno zette de 20-17 op de tabellen en dan sloeg Tuerlinckx op de koop toe buiten, 21-17. Opnieuw explodeerde de haast tot aan de nok gevulde LOTTO Dôme. Enkele goede opslagen van Van de Velde deden de Maaseikse receptie wankelen, 21-20. Time out Maaseik. Daarop scoorde Raic 22-20. Dan ontstond er erg veel discussie voor een bal die al dan niet het plafond raakte. Scheids Di Giacomo was echter niet te vermurwen en kende NOLIKO Maaseik het punt toe, 23-20. Trinidad bestookte opnieuw de Maaseikse receptie, 23-22 en Colson sloeg buiten 23 gelijk. Opnieuw Trinidad aan de opslag, 23-24 en matchpunt Roeselare. Raic voor de gelijkmaker, 24-24. Orczyck aan zet 24-25, maar dan opnieuw Raic, 25 gelijk. Tuerlinckx voor 25-26 en andermaal Raic die het antwoord gaf, 26-26. Van Hirtum voor 26-27 maar dan geraakte Raic niet door het blok, 26-28.