NOLIKO Maaseik haalt volle buit binnen tegen Axis Shanks Guibertin

Zaterdag 30 januari ’16 om 20u30 NOLIKO Maaseik - Guibertin Volley 3-0 (25-23 25-15 25-20) - SCOUTING

MAASEIK – Guibertin Volley kwam vandaag in de LOTTO Dôme partij geven tegen de thuisploeg NOLIKO Maaseik. Voor NOLIKO Maaseik moest dit de definitieve doorstart worden onder de nieuwe coach Daniel Castallani.

Set 1 Wout Wijsmans opende met een goed blok, 1-0. Bij 5-3 liet NOLIKO het dan even hangen en kwam Guibertin zich tonen 5-6. Maar met 8-7 was het toch de thuisploeg die terug overnam. Jelte Maan knalde naar 15-13 en Xaxi Folguera sloeg zijn opslag buiten voor 16-14. Bij 17-18 greep NOLIKO coach Castallani aan de rem met een time out, maar dat kon niet helpen want Guibertin duwde in één ruk door naar 17-20. NOLIKO vocht terug tot 21-22 en daardoor werd het nog een spannend seteinde. Jelte Maan zette eerste setbal op de tabellen 24-23 en Padar strafte daarna de slechte receptie bij Guibertin af, 25-23.

Set 2 NOLIKO liet zich in de tweede set niet verrassen en nam meteen een 5-1 en 8-4 voorsprong. Rob Bontje sloeg een ace, 12-6 en Jelte Maan blokte naar 16-10. Met 20-14 liet de thuisploeg het niet meer liggen. Kristian Padar met twee aces voor 23-14 en 24-14 en tenslotte mocht Wout Wijsmans afronden 25-15.

Set 3 NOLIKO had er verder geen zin in om er een lange wedstrijd van te maken 8-5 en 11-7. Met de opslag van Guiberting in het net, nam NOLIKO Maaseik de 16-12 voorsprong. Het blok van Jelte Maan zette NOLIKO Maaseik op 22-17 en daarmee kwam matchwinst in zicht. Padar scoorde matchbal 24-18 en Rob Bontje kon tenslotte afronden 25-20.

Spelende voor NOLIKO Maaseik: Maan, Pereyra, Wijsmans, Raymaekers, Finoli, Bontje, Jorna (lib)
Kwamen in: Padar, Pinheiro, Broshog, Staples, Dumont

Spelende voor de bezoekers: Kvalen, De Brabandere, Folguera, Abinet, Goverde, Urnaut, Verboomen (lib)
Kwamen in: Bravo, Reynders