Met volle buit naar de play-offs

<p>Foto Marc Mercelis</p>

Zaterdag 18 februari ’23 om 20u30 VC GREENYARD Maaseik - Volley Haasrode Leuven 3-1 (23-25 25-20 25-19 25-18 ) - scouting

Kleine verrassing bij GREENYARD Maaseik net voor de start van de wedstrijd tegen Volley Haasrode Leuven: Geen Perin in het groen, maar wel Protopsaltis. Aanvullend in de basis: Aloisi, Bartos, Thys, Fornés, Cox en Hetman.

Leuven kon dit team van Bertini net steeds één puntje voor blijven of op gelijke hoogte houden.

Vanaf 17-17 lukte het Maaseik wel om de kleine voorsprong over te nemen, al was het slechts tot 20-20.

De kaarten lagen beter voor Leuven en zij haalden vervolgens de set binnen met 23-25.

In de tweede set nam GREENYARD Maaseik wel een vliegende start. 6-2 Verscheen vlotjes op het scorebord. De thuisploeg kon het voordeel goed vasthouden, zonder echte dreiging van Leuven.

Een killblock van Thys bracht de score op 13-9. Bartos zorgde voor de 16-11 met een krachtige pipeaanval.

Leuven kon de voorsprong van Maaseik nog verkleinen tot 2 punten.

Bij 24-20 belandde de opslag aan Leuvense zijde in het net en dus bijgevolg ging set twee naar Greenyard Maaseik.

Cox plaatste met een knaller van een opslag de 3-1 op het scorebord in set 3.

Met een eerste pipeaanval zorgde Hetman voor 5-4 en even later met hetzelfde type aanval door het midden voor 8-6.

Het voordeel bleef gedurende de volledig set aan Maaseikse zijde. Op de bordjes: 15-12, 19-14, 21-16 en uiteindelijk 25-19.

In set 4 bracht Maaseik de score op 8-5 met 3 achtereenvolgende killblocks. Bartos met een ace: 11-8. De volgend ace was er eentje van kapitein Cox: 15-10.

GREENYARD Maaseik bleef ook meester van deze set en duwde door naar wedstrijdwinst. Eindstand set 4: 25-18.