Met opgeheven hoofd… amai nog niet!

<p>Foto ZUPP</p>

Woensdag 3 maart ’21 om 20u30 GREENYARD Maaseik - Zenit Saint Petersburg (RUS) 3-0 (25-23 25-17 25-19) GLS 16-18 - scouting

MAASEIK – Thuisploeg GREENYARD M aaseik stond vandaag in de terugwedstrijd van de halve finale van de CEV Volleyball Cup opnieuw tegenover ZENIT Sint Petersburg? In de heenwedstrijd hadden de Russen nog met 3-1 gewonnen, maar die cijfers leken zwaarder dan de werkelijkheid van de setstanden waarbij GREENYARD een sterke setwinst toonde. Vanavond was het echter in de eigen STEENGOED Area alles erop of eronder om te kunnen doorstoten naar de finale.

Set 1 - De set opende met een 2-2 tot GREENYARD even kon uitlopen naar 7-4. De thuisploeg hield stand over 10-7 naar 15-12. Mitchell Stahl serveerde dan sterk langs de lijn naar 16-12 en daarop doken de bezoekers in een time out. De Russen begonnen vanaf dan hun achterstand weg te werken, 17-16. Jelte Maan counterde echter met een ace voor 19-16. Met een goed blok op Jelte kwamen de bezoekers echter opnieuw aansluiten, 20-19 en bij 21-21 stonden de bordjes gelijk. Joel Banks nam dan op zijn beurt en time out. Bij 22-22 werd het uiterst spannend, Mitchell Stahl door het midden voor 23-22. Jelte Maan kwam dan aan zet voor eerste setpunt, 24-23 en in een explosie blokte Pieter Verhees de Russisch aanval tegen het bezoekende canvas voor 25-23 setwinst.

Set 2 – De bezoekers opende met 0-1, maar dan nam GREENYARD over, 3-1. Het waren vooral de opslagen van Maaseik die de Russen niet onder controle kregen. Jelte Maan kegelde vanaf de opslaglijn naar 5-1. Sint Petersburg moest dan al een vroege time out nemen, wat resulteerde in een 5-3. Bij 7-6 waren de Russen terug helemaal bij tot Jelte Maan nog eens zijn vleugels opensloeg voor 9-6 en 12-7. Bij 14-8 doken de bezoekers nogmaals in een time out. Mitchell Stahl kreeg nog eens een perfect afgeleverde pas van Liam Mc Cluskey, 18-11. Bij 20-14 kreeg Maaseik stilaan uitzicht op tweede setwinst. Jolan Cox scoorde voor 22-15 na bijzonder knap verdedigend werk van zijn teamgenoten in het achterveld. Jelte Maan serveerde weer maar eens onhoudbaar, 24-17 en tot slot sloeg Kurbanov ver buiten, 25-17.

Set 3 – Bij 1-3 sloeg de Maaseiker motor terug aan, 7-4 en 11-6. Een logische time out dus bij ZENIT Sint Petersburg. Over 13-9 en 15-10 was Jelte Maan weer aan zet vanaf de servicelijn, 17-12. Bij 20-12 kwam wedstrijdwinst in zicht. Maar dan zou het nog niet gedaan zijn, want een golden set zou daarna moeten beslissen wie doorstoot naar de finale. Maar eerst moest deze klus nog geklaard worden. De eindsprint begon met 22-16. Mitchell Stahl ging voor 23-17. Jelte Maan tipte heerlijk naar matchpunt, 24-18 en mocht daarna ook de set en de match verzilveren, 25-19.

Golden Set – ZENITH Sint Petersburg opende deze set tot 15 punten, 0-1. Martinez volgde meteen, 1-1. Over 2-2 was de spanning meteen te snijden, 2-4 en 5-5. Jelte Maan kon dan nog net aan de bal, 7-6. Bij 8-7 werd er van kant gewisseld. Over 9-9 kon GREENYARD Maaseik een klein kloofje slaan naar 11-9 en time out Sint Petersburg. Esfandiar was met zijn opslagen echter niet te houden, 12-9 en meteen opnieuw een time out bij de Russen. Na de time out sloeg hij echter in het net, 12-10. Maar ook Iakovlev miste zijn opslag, 13-10. Martinez plaatste zijn bal voor matchwinst 14-10. Het werd nog 14-11 en 14-12 en dan nam Joel Banks uiteraard een time out. Bij 14-13 leek dit een thriller te worden, opnieuw time out bij Maaseik. Jolan Cox sloeg dan in het net 14-14. Mitchell Stahl sloeg naar 15-14 en Podrebinkin zette gelijk op 15. Opslag Ursov buiten, 16-15 en dat deed ook Stahl, 16 gelijk. Met een blok op Jelte Maan kwamen de Russen op voorsprong, 16-17 en als ook Pieter Verhees niet voorbij het blok geraakte, was het amen en uit voor GREENYARD Maaseik. 16-18, ondanks een schitterende wedstrijd.