Menen wint de thriller

<p>Foto Patrick Martens</p>

Zaterdag 12 december ’20 om 20u30 VC GREENYARD Maaseik - Decospan Menen 2-3 (32-34 25-19 25-19 23-25 15-17) - scouting

Maaseik, 12 december. We zijn al over de helft van de reguliere competitie en toch staan GREENYARD Maaseik en Decospan Menen nu pas voor het eerst tegenover elkaar. Beide teams lieten tot nu slechts één verliesmatch noteren: Maaseik de spannende 5-setter op 31/10 in Roeselare; Menen op 4/11 een 3-1 in Haasrode-Leuven. Menen heeft in de 5 weken na die nederlaag overigens amper 2 officiële wedstrijden gespeeld (de tegen Aalst verloren bekerkwartfinale en een 3-2 tegen Gent) en moet vandaag aan een serieuze inhaalbeweging beginnen.

Set 1. Depestele stuurt ex-libero Stuer, Colson, spelverdeler Lankinen (23), Rotty (19), Sinnesael en Lapkov het terrein op. Libero is Yentl Bille (21). Bij Maaseik starten Maan, Verhees, Cox, Esfandiar, Stahl en Javad (op positie 5). Just Donkers is libero.

Via 4-4 gaat het met een sterk moment van Rotty en veel eigen slordigheidjes naar 7-10 en naar 10-13. Wij noteren dan al 4 gemiste opslagen bij Maaseik …

Cox maakt 15-16 en gaat dan zelf serveren. Eerst ingehouden, daarna ace. 17-16: we staan voor het eerst op kop en time-out van Depestele. Het gaat vanaf dan tamelijk zij aan zij vooruit. Bij 23-23 vraagt Banks TO. Cox dwingt setbal af. Geel voor Depestele omdat ie te laat is met zijn TO, en Jolan mist daardoor (?) zijn service. Ook Amirhossein mist. 25-25. Cox dwingt setbal na setbal af maar ook Stahl mist nogmaals zijn service. Blok van Colson en Lapkov op Maan. Eerste setbal voor Menen en TO Banks. Jan Martínez komt Amirhossein Esfandiar vervangen. Cox dwingt af. Javad lucky serve. 28-27 en Depestele neemt nu wél zijn time-out. Bij 30-30 dwingt Lapkov een nieuwe setbal af maar hij verknalt 'm zelf. Lankinen serveert en met de langste rally wordt het 32-34. Te veel afval in het spel en een opslagmisser of 10 …

Set 2. Zelfde startopstelling bij Maaseik en Menen. Lapkov pakt meteen uit en meteen daarna een stevig blok op Esfandiar die zijn foutje in het volgende punt ook weer rechtzet. Sinnesael scoort wél, Stahl niet, en een mooi blok van Rotty: het is 1-5! Stahl killt Rotty maar ook deze zet zijn foutje weer recht (nu op 2). 2 scores van Maan en we schrijven 5-6. Esfandiar mist serve. Javad tweedehands.Opnieuw Maan. 8-8 en vervolgens naar 11-9 met lastige opslag Maan. Depestele TO. Stahl ramt er eentje binnen de 3. Bille (21 en beresterk op de libero) een zeldzame keer in de fout op service Cox (die zijn volgende mist). Amirhossein volgt dat slechte voorbeeld. Stahl scoort op steekpas midden. Rommelrally voor Menen; Lapkov maakt moeilijke bal mooi af en mag bij 17-14 serveren. Rotty (nogmaals: 19 jaar) blijft scoren. Veel discussie bij een vermeende fout van Cox. Javad zegt iets onvriendelijks maar Lapkov verstaat blijkbaar Farsi en wil zowaar aan de andere kant verhaal gaan halen. Na de TO van Depestele krijgt Javad alsnog geel. 22-17. Rotty houdt Menen in de set. Na nog wat discussies eindigt de set op 25-19.

Set 3. Zelfde startopstelling maar spelverdeler Javad start nu op positie 4. Killblock op Maan. Stahl timmert er eentje in de 3. Cox en Verhees beslissen even niet te blokken, maar Menen neemt het cadeautje dankbaar aan. Banks roept zijn discussiërende spelers tot de orde. SR Willems ziet een bal de grond raken. De potjes koken even over en assistent-SR Humblet corrigeert zijn chef.

Lapkov had als een uit geslagen, wordt geblokt en slaat vervolgens opnieuw uit. 8-5. Pipe van Maan naar 9-6. Stahl nog maar eens in de 3. Lankinen dwingt Amirhossein receptioneel in de fout. Via rommelvolleyal naar 10-10. Jan Martínez (22) komt Maan vervangen. Cox killblockt Lapkov die al de hele set op zoek is naar zichzelf. Rotty doet beter maar mist daarna zijn service. Bij 14-11 roept Depestele zijn mannen naar de kant. Lapkov mag gaan bezinnen en Dedeyne mag het oplossen.

Mathieu Vanneste komt nu aan het net Stuer vervangen. Bommen van Martínez doen de receptielijn van Menen even wankelen maar het is vooral zijn fantastische redding in verdediging die tot een kostbaar punt leidt. En hij doet er nog een halve ace bovenop. 17-11 en TO van Menen. Pieter scoort door het midden en mag gaan serveren: out. Cox tipt in de 3 en acet. Brems (20) komt de set-up overnemen en zo staan er bij Menen nu 6 Belgen op het terrein, van wie een stuk of 4 prille twintigers. Dat kunnen wij ook, zegt Banks: Lou Kindt (23) en Liam McCluskey (18) in de dubbele wissel. Pieter op korte steek van Liam naar setbal. Kindt vlamt 'm uit. Menen spartelt nog even tegen maar Rotty faalt op de servicelijn. 25-19.

Set 4. Lou Kindt en Jan Martínez mogen blijven staan. Lapkov mag het bij Menen opnieuw proberen. Jan en Lou slaan om het hardst buiten en Stuer doet er nog een halve ace bovenop: 2-6. Martínez zet erg veel druk met zijn opslagen, en de puike receptielijn Rotty-Stuer-Bille krijgt het nu toch wat moeilijker. Menen hapert en de TO volgt bij 7-6. Een gele kaart voor een Maaseikenaar, vraag me niet wie en waarom. 9-9 Nog eens een Stahlharde 3m-bal. Amirhossein eerst uit, dan gewoon afgeblokt. 10-12. Dedeyne mag Lapkov weer komen vervangen, waarop Javad zijn service mist. 16-16 en we gaan punt voor punt naar 21-21. Stahl blijft onhoudbaar in het midden. Maan komt Esfandiar vervangen. Colson peert vanop de driemeterlijn naar 22-23. TO Maaseik. Opnieuw Colson naar 23-24 en Lou slaat deze laatste bal out. 23-25.

Set 5. Jan Martínez, Amirhossein Esfandiar en Lou Kindt blijven staan. Menen start alweer het sterkst en met een killblock op Pieter wordt het 1-3. TO. Ook Esfandiar gaat in de fout. Liam McCluskey (18) komt Javad Karimisouchelmaei vervangen en begint meteen druk te zetten met zijn service. 5-4 en TO Menen. Schitterend pasje achterwaarts en Esfandiar scoort op de 2. Lou botst daar meteen erna op een drieblok. We wisselen van kant met 8-6. Pieter mist zijn service. Side-outs naar 9-8. Rotty trekt zijn team naar 9-9 en een receptiefout zorgt voor 9-10. Maan komt Esfandiar vervangen. 10-10 en ook Martínez mist zijn service. McCluskey speelt zijn aanvaller opnieuw helemaal vrij. Stahl bij 11-11 en ook hij mist zijn service … Lou door een drieblok. 12-12 en Liam mist zijn service. Netfout in een lange rally en 12-14. TO Maaseik. Pieter scoort. Jelte serveert bij 13-14 en Jan scoort. 14-15 en opnieuw Martínez. 15-15 en Jolan komt Pieter vervangen op de servicelijn. Stevige rally loopt naar 15-16. Stahl wordt voor het eerst gekilld en zo wordt het 15-17! Menen wint en daar valt eigenlijk weinig op af te dingen. De 19-jarige Seppe Rotty scoort 23 punten. Maaseik heeft 28 opslagmissers waarvan een tiental in de eerste set en 4 na de kampwissel in de tiebreak …

Maandag vertrekken we naar de Canarische Eilanden. Anders en beter. (PiP)

 

Print-vriendelijke versieStuur naar een vriendPDF versie

Powered by HostYou - Webbuilding & Design by ZuPP - Mastered by MVe/PMa - Engineering by Co-Ko - Copyright © 2021

CONTACT

 

Volleybalclub GREENYARD Maaseik

Sportlaan 10 - 3680 Maaseik

T: 0032 (0) 89 56 26 78

F: 0032 (0) 89 56 10 59

E: info@vcgreenyardmaaseik.be