Menen haalt het van NOLIKO Maaseik met 2-3

NOLIKO Maaseik - PREFAXIS Menen 2-3 (25-20 24-26 28-26 22-25 11-15) - SCOUTING

MAASEIK – In de vierde match van de play-offs stond PREFAXIS als tegenstander in de LOTTO Dôme. Na de winst van NOLIKO Maaseik in Roeselare, had de thuisploeg een unieke gelegenheid om vanavond een goede uitgangspositie te veroveren voor het verdere verloop van de Play Offs.

Set 1 Menen opende met 0-1, maar NOLIKO Maaseik counterde meteen, 2-1. Het ging dan gelijk op 7-7 en Smit strafte dan een slechte receptie van Staples af, 7-8. NOLIKO Maaseik nam met 11-10 terug de leiding over, maar Vandeweyer blokte Maan, 11-12. Ook Pereyra geraakte niet door het blok 13-15 en dan dikte de bezoekers de voorsprong nog verder aan tot 13-16. Met een prachtig tipballetje van Pereyra kroop NOLIKO Maaseik terug tot 16-17. Kvalen buiten en de bordjes stonden terug gelijk op 17. Stapels met een ace deed dan haasje over 18-17 en Jelte Maan met en blok dikte de score meteen aan naar 19-17. Staples met een tweede ace, Pereyra met een krachtige aanval en Broshog met een blok knalden naar een 9-1 overname, van 13-16 naar 22-17, voor een losgekomen thuisploeg. Pereyra mocht de set van Pinheiro binnenhalen 25-20.

Set 2 Prefaxis Menen bleek niet onder de indruk te zijn van het verlies van de eerste set en duwde in no time NOLIKO Maaseik in de verdediging 2-5. Blok van Broshog voor 7-7 en als de aanval van Kvalen via de netrand buiten zweefde, had NOLIKO Maaseik zijn achterstand, ondanks 3 opslagmissers om gebogen naar 8-7. Over 10-10 en 13-13 vochten beide teams een verbeten strijd om de overhand te krijgen, 15-16, service Raymaekers in het net. Andermaal gaat de voorsprong over en weer, maar het is Menen dat de 19-20 scoort. Staples van achter de driemeter voor 21-20, en Sinnesael met een blok op Raymaekers zette dit nog even voort 21-22. Dan moest NOLIKO Maaseik als eerste de rol missen 21-23. Ver Eecke buiten 23 gelijk, maar Kvalen naar setpunt, 23-24 voor Menen. Staples redde de meubelen voor de thuisploeg, 24 gelijk. 24-25 en tweede setbal Menen en Kvalen kon deze succesvol afronden, 24-26.

Set 3 Maar ook NOLIKO Maaseik gaf blijk van een enorme veerkracht ondanks het nipte verlies van de tweede set, 5-1 en 8-4, ace Staples. Langzaam sloop PREFAXIS Menen terug naar een gelijk stand 9-9. Pereyra met een blok 12-9 en Maan met een mooie aanval herstelden terug de originele voorsprong, 13-9. Met 16-12 ging de thuisploeg naar de tweede technische time out. Jelte Maan scoorde na een knappe rally 20-16 en timmerde even later snoeihard naar 21-17. Over 23-20 lag de weg open voor NOLIKO Maaseik om rustig de set binnen te halen, 24-20 Pereyra. Maar dan sputterde de motor bij NOLIKO Maaseik en geraakte Pereyra niet uit de greep van het blok 24-24. In een spannend slot 25-25, 26-26, kon Pinheiro een slecht receptie bij PREFAXIS Menen afstraffen 28-26.

Set 4 De vierde set opende met 6-8 en verliep spannend over 12-12 naar 15-16. Broshog zette de bordjes terug gelijk in wederom een spannende set 19-19. Wijsmans komt dan niet voorbij het blok, 20-22 en PREFAXIS Menen op weg naar winst in de vierde set 21-23 en 22-25, Valkiers.

Set 5 Tom Broshog voor 2-1, maar Padar niet voorbij het blok 2-3. Bij 6-6 vochten beide ploegen hard om hard maar de aanval van Padar strandde dan net buiten 6-8. De thuisploeg was vanaf dan op achtervolgen aangewezen 8-11 en slaagde er niet meer in de situatie te keren, 9-13 en 11-15.

Spelende voor NOLIKO Maaseik Broshog, Maan, Pereyra, Raymaekers, Pinheiro, Staples, Jorna (lib)
Kwamen in: Finoli, Bontje, Padar, Wijsmans

Spelende voor de bezoekers Kvalen, Sinnesael, Ver Eecke, Smit, Vandeweyer, Valkiers, Lemay (lib)
Kwamen in: Heyrman