Knaldrang

<p>Foto Marc Mercelis</p>

Zaterdag 18 maart ’23 om 20u30 VC GREENYARD Maaseik - Knack Roeselare 3-1 (25-17 25-19 17-25 25-21) - scouting

Dankzij snel volleybal kon GREENYARD Maaseik 5-3 op het scorebord plaatsen. Niet veel later maakte Fornés er met een ace 8-7 van. Bij 12-9 probeerde Vanmedegael het tij te keren met een time-out. Meteen gevolgd door de 3e challenge van de wedstrijd. Goed om het tempo in de wedstrijd te breken, maar niet voldoende om het spel van GREENYARD Maaseik lam te leggen. De thuisploeg had de set goed in handen en bracht de score op 17-12. Treial werkte de eerste setbal netjes af met een ace: 25-17.

GREENYARD Maaseik zette de goede flow verder in de 2e set met voordeel bij 7-4. Knack Roeselare maakte korte metten met de voorsprong van Maaseik en kwam terug tot 10-10. Beide ploegen knokten voor elke bal, maar het was de thuisploeg die aan het langste eind trok en opnieuw kon uitlopen naar 19-15. Roeselare creëerde extra spanning door terug te komen naar 20-19. Maaseik duwde het gaspedaal in en haalde ook deze tweede set binnen met een mooie voorsprong: 25-19.

Set 3 startte beter voor de bezoekers. Roeselare timmerde aan een serieuze voorsprong vanaf 4-7. Maaseik had het moeilijk om de West-Vlamingen bij te benen en moest een score van 10-15 aanschouwen. GREENYARD Maaseik kwam niet meer op niveau van de vorige sets. Setwinst ging bijgevolg naar Knack Roeselare met 17-25.

In de 4e set ging het hard tegen hard. De bordjes hingen even gelijk van 3-3 over 5-5 naar 6-6. Maar de knaldrang was groot bij GREENYARD Maaseik. Adam Bartos acete naar 15-10. Ferre Reggers maakte er 16-10 van met opnieuw een krachtige aanval. Gevolgd door een tweede ace van Bartos. Met 22-20 werd het nog flink spannend richting einde van de set.

Maaseik knalde nog wat harder en mocht de overwinning binnenrijven met 25-21!