KNACK Roeselare wint de Beker '17-'18. Proficiat aan de tegenstander, supporters bedankt voor jullie steun.

<p>Foto Patrick Martens</p>

Zondag 18 februari 2018 om 14u00 NOLIKO Maaseik - KNACK Roeselare: 1-3 (22-25 25-23 16-25 23-25)

Set 1: Het eerste punt van de wedstrijd was voor NOLIKO Maaseik. Mijatovic via de handen van het West-Vlaamse blok en 1-0. Roeselare kwam terug maar Bruno behield bij 4-3 de voorsprong vanop de pipe. Tammemaa scoorde nog slim met een tipbal, maar dat volstond niet. Roeselare kwam terug maar dankzij een kill block op stond het bij de eerste technische time-out 8-7.

Bruno daarna met de goede service maar zijn aanval vanuit het achterveld miste richting. Het geluk leunde even naar de kant van de Limburgers toen de opslag van Mijatovic via het net binnen de lijnen viel, 10-9. Het spel bleef gelijk op gaan. Zowel Cox als Tuerlinckx misten hun opslag. Bruno scoorde darna zoals de jeugd bij Maaseik het ook kan, toetsballetje achter het blok en 13-13. Maaseik leek even de pedalen te verliezen maar het verschil bij de drinkpauze bedroeg het verschil maar één puntje, 15-16.

Na de time-out kwam NOLIKO Maaseik terug op voorsprong. Blankenau bediende Cox voor de 18-17. Twee aces van Coolman draaide de score echter weer om. Het stond 18-20 en time-out bij coach Banks. De kloof was gemaakt en Tuerlinckx behield die bij 19-22.

Rychlicki scoorde tegen bij 20-22 en mocht toen gaan serveren. NOLIKO Maaseik hield de aansluiting bij 22-23 via Tammemaa die dan naar de kant moest voor Gevert. Die laatste miste zijn service waardoor er een eerste setpunt kwam voor Roeselare. Cox sloeg in het blok waardoor set 1 meteen gespeeld was.

Set 2: In het begin van de tweede set begonnen de Maasland het best. Rychlicki met de goede opslagen en 3-2. De Argentijnse Bruno behield die voorsprong via de handjes van het West-Vlaamse blok, 4-3. Roeselare zette de scheve situatie echter weer snel recht. Cox leek daarna uit te slaan maar hij had de vingers van Van Hirtum meegenomen, 5-5. Bij de eerste time-out van de set stond het 7-8 na een netfout van NOLIKO Maaseik. Coolman serveerde zeer sterk na de time-out waardoor de blauwhemden opnieuw uitliepen naar 7-10.

Maaseik was zijn flow helemaal kwijt. Cox miste zijn opslag maar Tammemaa maakte dat op zijn eentje helemaal goed. Met een blok en een aanval door het midden zorgde hij bij 11-11 terug voor de gelijke stand. Rychlicki nog steeds aan de service ontwrichte op zijn beurt de receptie-linie van de West-Vlamingen, 13-11 en time-out bij coach Rousseaux. Bruno via de handjes van het blok en de ingekomen Gevert in de lange diagonaal, 15-13. De teams gingen bijtanken bij 16-14 na een magistrale actie van Blankenau die de bal gewoon liet vallen aan de andere kant van het net.

Van Hirtum sloeg na de pauze in het net, 17-14. Gevert genoot duidelijk van de sfeer want hij scoorde opnieuw hard in de diagonaal, Verhanneman daarentegen sloeg hard buiten en zo ging het snel richting 19-15. Rychlicki behield de voorsprong bij 20-16, via het blok viel de bal net buiten. Maar uit ervaring weten we dat een set tegen Roeselare nooit gespeeld is, 20-18.

Van Heyste kwam even later in en serveerde goed maar Tuerlinckx sloeg de bal voor 22-20 slim in de lijn. Maar opnieuw was het gevaar niet geweken. Mijatovic hard in het blok en coach Banks met de time-out, 23-22. Gevert daarna met de misser en de stand was weer gelijk. Cox kwam terug in en zorgde voor een eerste setbal. Bruno met de strakke service en Coolman sloeg hard buiten, 1-1.

Set 3: De derde set verliep zeer gelijkopgaand. Gevert maakte gelijk bij 2-2 in de korte diagonaal. Ryclicki besliste echter in het blok en zo liepen de West-Vlamingen uit naar 2-4. NOLIKO speelde wel goed maar kon in eerste instantie niet dichterbij Roeselare komen. Bruno zorgde dan toch voor een ommekeer. Met een zeer slim shotje zorgde hij voor 4-5. Mijatovic plaatste op zijn beurt de bal in het middenveld van de blauwhemden voor de gelijke stand. De technische time-out vond plaats bij 6-8 na een misser van Bruno.

De set ging daarna verder op dezelfde manier als hij begon, zeer evenwichtig. Gevert via het blok en Verhanneman deed hem na, 8-10. De set kabbelde verder via 9-11 naar 9-13. Gevert met de ace voor 12-13 en hij nam het meegekomen NOLIKO-publiek mee op sleeptouw. Tuerlinckx onder in het net, Bruno hard in het blok en de teams konden gaan drinken bij 13-16.

Maar ook na de pauze konden de Limburgers zich niet terug in de set knokken. Maan kwam voor Rychlicki maar coach Banks was bij 13-18 toch genoodzaakt om een time-out te nemen. Tammemaa scoorde tegen door het midden, 14-18. NOLIKO leek opnieuw gelanceerd maar niets was minder waar. Tweede time-out van de set bij de roodhemden, 14-20 na een kill block op Bruno. De set leek zo goed als verloren. Iedere rally ging naar Roeselare, 15-22. Tuerlinckx hard richting Maan en een eerste setbal was een feit, 16-24. Trinidad miste zijn opslag nog maar zo deed ook Bruno. De derde set eindigde bij 16-25.

Set 4: NOLIKO Maaseik begon de vierde set lichtjes anders. Cox kwam terug voor Gevert en Maan hield Bruno op de bank. Een enorm kill block van Rychlicki op Tuerlinckx zorgde voor 3-1. De terug ingekomen Cox liet zich meteen opmerken, hij zorgde voor 5-1 en een time-out bij de West-Vlamingen. Verhanneman scoorde tegen maar sloeg daarna zijn opslag tegen de LED-boarding, 7-4. De technische rustpauze vond plaats bij 8-5 na een lange rally.

Na de pauze kwamen de blauwhemden terug in de set. Tuerlinckx leek de stand terug gelijk te brengen maar de bal viel via het blok binnen, 9-7. Rychlicki diepte de kloof weer een puntje extra uit en zo deed ook zijn maatje Cox. Hij plaatste een muur tegenover Verhanneman, 12-8 en opnieuw time-out bij de West-Vlamingen. Coolman in het net en 13-9. Verhanneman deed hem na en 15-11. De spelers konden op de thee bij hun coaches bij een stand van 16-12 nadat Cox door het 3-mansblok van Roeselare beukte.

Na de korte pauze werd het verschil terug kleiner. Rychlicki met de misser, 17-15 en time-out bij de Maaslanders. Na de pauze sloeg het onheil helemaal toe. Rychlicki viel plat op het parket bij 17-17 en werd van het veld gedragen, Bruno kwam hem vervangen. Cox scoorde knap in de diagonaal waardoor de reeks van Van Hirtum doorbroken werd.

Tuerlinckx met de ace op Bruno en de zaken waren terug helemaal omgekeerd, 19-20. Bruno even later met de opslagmisser en 20-22, het zag er niet goed uit voor de Maaslanders. Van Hirtum met de misser en plots stond het terug 22-22 gelijk. Het Sportpaleis stond in vuur en vlam en Trinidad zorgde daarop voor een eerste wedstrijdbal. Cox scoorde nog tegen maar na een opslagmisser van Blanenau was het over and out. Maaseik verliest zo de 25e finale die het speelde. 

Proficiat aan KNACK Roeselare met de winst van de beker 2017-2018. (bfr)

 

Print-vriendelijke versieStuur naar een vriendPDF versie

Powered by HostYou - Webbuilding & Design by ZuPP - Mastered by MVe/PMa - Engineering by Co-Ko - Copyright © 2021

CONTACT

 

Volleybalclub GREENYARD Maaseik

Sportlaan 10 - 3680 Maaseik

T: 0032 (0) 89 56 26 78

F: 0032 (0) 89 56 10 59

E: info@vcgreenyardmaaseik.be