Klets, boem patat!

<p>Foto Patrick Martens</p>

Zaterdag 26 januari 2019 om 20u30 GREENYARD Maaseik - AXIS Guibertin 3-0 (25-18 25-12 25-16) - scouting

GREENYARD Maaseik stond vanavond tegenover AXIS Guibertin. Normaal gezien zou deze wedstrijd geen probleem mogen vormen voor de thuisploeg. Die kreeg immers in de eigen STEENGOED Arena de steun van een 800 supporters, samen met de nieuwe Prins Carnaval Eddy I en Jeugd Prins Seppe II.

Set 1 AXIS Guibertin opende de wedstrijd echter met een 0-2. Voorlopig bleef het voor de bezoekers daarbij, want Jelte Maan serveerde naar 3-2. Bij 6-3 kwam er een vroege maar logische time out bij AXIS Guibertin. Over 14-10 behield GREENYARD Maaseik de bovenhand, 21-16 door Jelte Maan. Maan serveerde daarna ook nog eens tweemaal op rij een winner en daarmee stond de 23-16 op het scorebord. Timo Tammemaa serveerde de eeste setbal nog in het net, maar ook bij Guibertin lukte de opslag niet 25-18.

Set 2 GREENYARD zette direct druk op Guibertin, 4-0 en 8-3. GREENYARD was heer en meester in deze tweede set, 13-6 en 17-7, ace Jelte Maan. Bij een 22-10 was de set gespeeld en de inkomen Simon Peeters scoorde setpunt 24-11 met een pipe aanval. Timmo Tammemaa trok tenslotte nog een muur op voor Korotkov en haalde zo de set binnen, 25-12.

Set 3 In de derde set ging het aanvankelijk gelijk op, 3-3 en 8-8. Dan kon de thuisploeg een klein kloofje slaan naar 10-8. Bij 16-11 kwam er een tweede time out reeds bij AXIS Guibertin in een laatste poging het tij nog te doen keren. Wasilewski miste zijn aanval dan tweemaal op rij, 21-14. Seppe Baetens blokte naar matchpunt, 24-15 en Timo Tammemaa scoorde door het midden het finale punt, 25-16.