Kedeng kedeng… trein komt langzaam op gang

<p>Foto Patrick Martens</p>

Zaterdag 9 januari ’21 om 20u30 VC GREENYARD Maaseik - Knack Roeselare 3-1 (26-28 25-21 25-18 25-20) - scouting

MAASEIK – GREENYARD Maaseik stond vanavond in de (helaas nog steeds lege) STEENGOED Arena tegenover eeuwige rivaal KNACK Roeselare. Dat Roeselare het team in vorm bij uitstek is, stond voor deze wedstrijd al als een paal boven water. Het zou daarom heel interessant worden om vooral de thuisploeg vandaag aan het werk te zien om te zien of, en zo ja hoe groot, er nog verschil is met de mannen van KNACK.

Set 1 Over 2-2, 4-4 en 7-7 hielden beide ploegen elkaar in evenwicht. KNACK kon een eerste kloofje slaan naar 8-10. Michell Stahl blokt op Hendrik Tuerlinckx voor de 11-11 gelijkmaker. Het was een strijd van gelijken, 15-15 en bij 17-15 was het ditmaal de thuisploeg die een minimale afstand kon nemen. Meteen het sein voor coach Vanmedegael om een time out te nemen.

Bij 19 stonden de bordjes terug gelijk en werd het stilaan heel erg spannend 21-21 en 23-23. KNACK komt met 23-24 op setbal, maar Cox zet gelijk op 24-24. Lou Kindt werd dan door Joel Banks ingebracht voor de opslag en scoorde meteen een ace, 25-24. Over 25-25 timmerde Stahl naar 26-25, maar de opslag van Cox ging in het net, 26 gelijk. Met een meevallertje tegen de netrand scoorde Desmet een ace 26-27. Tenslotte sloeg Martinez zijn aanval buiten 26-28.

Set 2 Over 4-5 en 8-10 gingen de bezoekers op dit elan verder, 13-16. De thuisploeg vocht dapper om deze achterstand in te halen, 16-18 en naderden zo tot 19-20. Jolan Cox zette de 20-20 gelijkmaker en de 21-20 voorsprong op het scorebord. Na een bezoekende time out sloeg Tuerlinckx tegen de antenne, 22-20. Esfandiar scoorde dan met een onhoudbare opslag, 24-21. En ook de listig gekruiste opslag die hij daarop in het veld van de tegenstander dropte werd niet goed ontvangen en zweefde netjes over het net in slagpositie van Jelte Maan, die daarvoor vriendelijk bedankte met een directe 25-21.

Set 3 Ditmaal nam GREENYARD de betere start, 3-0 en 7-3 met een eerste time out al van KNACK Roeselare. Maaseik drukte echter verder door en bij 9-4 trok coach Vanmedegael nogmaals aan de noodrem met tweede vroege time out. Jelte Maan was echter helemaal op dreef gekomen en sloeg een ace voor 11-5. Deze keer greep coach Vanmedegael naar een video check vanwege voetfout om het ritme bij Maaseik te blijven storen, maar het punt bleef bij Maaseik. Bij 12-6 stond zowaar een dubbel puntenverschil op het bord. Over 18-12 kon de thuisploeg deze voorsprong nog aandikken tot 20-12 en mocht er eigenlijk niets meer fout gaan voor GREENYARD Maaseik, 22-15. Michiel Ahil sloeg zijn aanval naast de lijn buiten, 14-17 setbal voor Maaseik. Jolan Cox kreeg tenslotte de kans deze derde set dan binnen te halen, 25-18.

Set 4 In de vierde set ging het weer gelijk op 4-4 maar dan sloeg de motor van GREENYARD Maaseik weer aan, 9-6 en time out bij Roeselare. Dat had echter niet meteen het gewenste effect, Jolan Cox voor 12-9 en 14-9. Tijd dus voor een tweede bezoekende time out. Deze keer counterde Jelte Maan met een fantastisch éénmansblok op Verhanneman, 15-9. Maar dan kwamen de bezoekers stilaan terug opzetten 17-14. Pieter Verhees blokte zijn ploeg naar 21-15 en zo kreeg GREENYARD Maaseik stilaan de wedstrijdwinst in zicht, 22-16 en 23-18. Verhanneman sloeg zijn opslag in het net voor 24-19 matchpunt voor GREENYARD Maaseik. Deze keer was het Esfandiar die opdook van achter de driemeter om de klus te klaren, 25-20.