Jong NOLIKO wint heenronde ¼ finales BVL tegen VTI Hasselt

NOLIKO Maaseik B - VTI Blok Hasselt A: 3-0 (25-20, 25-23, 25-22)

Opstelling NOLIKO Maaseik: Van den Boorn, Dirks, Beesmans, Grözer, Saes, Janssen, libero Van Rossem (kwam in Van Hoof)

De pandoering in de competitie (0-3) indachtig werd er toch wat gesleuteld aan de opstelling.  Ivo Saes kwam in de plaats van Tim Grözer om wat meer receptionele stabiliteit te brengen.  Deze laatste verhuisde naar de opposite om daar wat meer aanvalskracht in de vuurlinie te krijgen.

Set 1 start NOLIKO Maaseik sterk met goed serveerwerk van setter Bas.  Bij Hasselt ging Lennerth Brepoels aanvallend een paar keer te ver in de lijn.  Via goed blokwerk van Beesmans kan Maaseik verder uitlopen. NOLIKO Maaeik blijft tactisch zeer goed serveren en Hasselt heeft het enorm moeilijk om hun eerste tempo aan te spelen. Maaseik bouwt de kloof stelselmatig uit en wint overtuigend de eerste set met 25-20.

In de 2de set een bijna identiek verhaal. Beesmans serveert Hasselt murw en Maaseik loopt een 4-tal punten uit. Toch komt Hasselt tegen het einde opzetten, voornamelijk door enkele domme fouten en mindere communicatie aan Maaseikse kant.  In money time kan NOLIKO Maaseik echter rekenen op captain Peter Dirks die de verlossende 25-23 tegen het parket smasht.

VTI geeft zich niet gewonnen en serveert na 2 time-outs tot 7-1 via Alexander Brepoels.  Maaseik geeft echter niet op en begint gestaag maar vast beraden aan de achterstand te knabbelen. Het komt terug tot 8-5, maar moet weer dulden dat VTI via Courtois terug uitloopt tot 8-14.  Dan is het echter Grözer time.  Hij serveert eigenhandig ons volledig terug in de set tot 17-17 en ook aanvallend is hij niet meer te stoppen.  Ook Yvo Janssen lijkt plots aanvallend zijn duit in het zakje te doen, zowel aanvallend als met een ace aan de service.  Beesmans slaat een penalty weg en via een ace maakt peter Dirks het uit 25-22.

Oververdiend deze zege voor NOLIKO Maaseik dat voor de 3de week op rij weer weet te winnen.  Her opstanding lijkt ingezet en een goede zaak gedaan in het bekerverhaal.  De Beer is nog niet geschoten maar heeft toch wel een serieuze optater gehad.

De ingesteldheid en vechtlust van Jong NOLIKO was deze week een plezier om naar te kijken, met Beesmans als speerpunt in service en aanval!!!

Prettige feesten

Kris

Print-vriendelijke versieStuur naar een vriendPDF versie

Powered by HostYou - Webbuilding & Design by ZuPP - Mastered by MVe/PMa - Engineering by Co-Ko - Copyright © 2021

CONTACT

 

Volleybalclub GREENYARD Maaseik

Sportlaan 10 - 3680 Maaseik

T: 0032 (0) 89 56 26 78

F: 0032 (0) 89 56 10 59

E: info@vcgreenyardmaaseik.be

 

Comments