In poleposition naar de PO4

<p>Fotot Patrick Martens</p>

Zaterdag 23 februari 2019 om 20u30 GREENYARD Maaseik - KNACK Roeselare: 3-1 (25-14 21-25 25-21 25-15) - scouting

MAASEIK – GREENYARD Maaseik moest het vanavond in de eigen STEENGOED Arena opnemen tegen KNACK Roeselare in de zoveelste “Classico” van het Belgische volleybal.

Met een KNACK in uiterst goede doen en een GREENYARD dat nog steeds volop aan het zoeken was naar zijn absolute topvorm, kondigde dit zich als een moeilijke wedstrijd aan in de strijd om de eerste plaats van de reguliere competitie.

Set 1 KNACK Roeselare begon de wedstrijd echter toch wel met een verrassende opstelling (reeds zeker zijnde van de 2de plaats in de competitie en dus geen barrage wedstrijd) en hield daarbij Walsh, Tuerlinckx, Coolman, Verhanneman en Van Hirtum aan de kant. GREENYARD opende dan ook met een logische 2-0 en 8-2.

KNACK knokte dan terug tot 9-6. Jelte Maan diepte dan de kloof terug uit tot 16-9 en time out KNACK Roeselare. Seppe Baetens zette GREENYARD op een riante 20-11. Jelte Maan scoorde setpunt, 24-14 en Timo Tammemaa trok die meteen naar Maaseik, 25-14.

Set 2 Roeselare veranderde niets aan zijn ploeg en kon toch vrij gemakkelijk een 2-6 voorsprong nemen. Jolan Cox kon bij 9-9 terug gelijk maken en Timo Tammemaa nam over 10-9. GREENYARD liet dan enkele steekjes vallen en dat bracht KACK terug aan de leiding, 12-15. Maar dat overkwam vervolgens ook Roeselare, 16-17.

Als Jolan Cox even later ver buiten sloeg, was het 17-22 en ging de tweede set naar KNACK Roeselare, 21-25.

Set 3 GREENYARD opende deze derde set met 7-3 en 12-6. Maar opnieuw liet de thuisploeg een aantal steken vallen en kon KNACK Roeselare terugkomen tot 12-10. Na een time out van coach Banks, liep Maaseik terug uit naar 15-11. Keith Pupart scoorde onmiddellijk 19-14 op een slechte Roeselaarse receptie.

Met een blok op Holt nam GREENYARD een optie op de derde set, 22-17. Fastland sloeg zijn opslag in het net en setbal, 24-20. Cox maakte het af, 25-21.

Set 4 Met 2-4 en 3-6 nam KNACK Roeselare de beste start, maar Keith Pupart serveerde deze achterstand op eigen houtje weg 6-6. Seppe Baetens slaagde erin om zijn ploeg voor het eerst in deze set op voorsprong te zetten, 8-7. Jay Blankenau blokte naar 10-7 en sloeg even later een ace naar 14-9.

Over 18-13 naar 20-13 had Maaseik goede kaarten in handen om ook deze set en de match in eigen huis te houden, 22-15. Timo Tammemaa sloeg een ace, 24-15 en dan blokte Grozdanov naar matchwinst, 25-15.