Het spel werd gespeeld op het veld

Vrijdag 7 april ’23 om 20u30 Knack Roeselare - VC GREENYARD Maaseik 3-1 (25-20 19-25 25-22 25-23) - scouting

Dat het hard tegen hard zou gaan in de wedstrijd Knack Roeselare - GREENYARD Maaseik, was voor aanvang van de wedstrijd al geen geheim meer.

Roeselare startte dan ook furieus aan de wedstrijd, op de hielen gezeten door Maaseik.

Vanaf 8-7 ontketenden de West-Vlamingen zich en bouwden aan een kloof. Maaseik kon de kloof niet meer dichten en moest setwinst laten aan De Knack met 25-20.

In de tweede set was het aan de Limburgers om met het voordeel aan de haal te gaan: 3-7. Het lukte GREENYARD Maaseik om de voorspong gedurende de hele set vast te houden. Knack moest op zoek naar extra energie om de inhaalbeweging te maken maar kon niet meer bijbenen. Setwinst voor GREENYARD Maaseik met 19-25.

In set drie had Roeselare toch nog een portie energie gevonden en liet Maaseik achter zich: 6-3.

Bij 8-8 hadden de Limburgers de achterstand weggewerkt en hingen de bordjes weer gelijk.

Roeselare had absoluut goesting om te blijven vechten en nam de set weer over.

Met een ace zorgde Protopsaltis opnieuw voor een gelijke stand bij 13-13.

Diezelfde vechtlust bracht de West-Vlamingen opnieuw op voorsprong, al was het met een miniem puntenverschil. Dat puntenverschil leverde Knack vervolgens setwinst op bij 25-22.

Geen al te grote niveauverschillen in de vierde set. De stand was veelal in evenwicht: 6-6, 9-9, 14-14, 18-18, 23-23.

Uiteindelijk was het toch Knack Roeselare dat de overwinning binnenhaalde met 25-23.