Het kan en moet beter

<p>Het kan en moet beter</p>

Zaterdag 27 maart ‘21 om 20u30 GREENYARD Maaseik - Decospan Menen 1-3 (28-30 25-17 19-25 21-25) - scouting

Vanavond was het de laatste wedstrijd van de Champions Four tegen DECOSPAN Menen. Maar zoals al geweten voor de wedstrijd, zou deze wedstrijd in dat verband geen enkele rol meer spelen omdat zowel GREENYARD Maaseik als KNACK Roeselare zich reeds twee wedstrijden geleden verzekerd hadden voor een aloude Clasico der Titanen.

Set 1 – Over 2-3 en 3-7 lieten de bezoekers uit Menen weten dat zij best nog wel veel zin hadden in een stevig potje volleybal, 9-12. Elias Thys milderde de score naar 12-13 en Jelte Maan bedankte met een ace voor 13 gelijk. Bij 16-15 nam GREENYARD het heft over, 21-18 Elias Thys. Maar bij 22-22 stonden de bordjes terug gelijk. Menen drukte door naar 24-25. Jolan Cox keerde de kansen met een ace voor 26-25 en even later knalde hij naar 28-27. Menen nam terug over bij 28-29 en kon tenslotte de set winnen, 28-30.

Set 2 – Over 5-3  en 6-7 duwde GREENYARD door naar 14-10. Lou Kindt ging even later vol voor de 18-13 en Jan Martinez zette de 20-15 op de scorebord. GREENYARD Maaseik maakte de set verder dan nog simpel uit, 25-17, tipbal Jelte Maan.

Set 3 – In de derde set ging het gelijk opgaand naar 7-8 en 11-13. Met een ace sloeg Vanneste zijn ploeg naar een 16-20 voorsprong en daarmee leek de derde set ook naar DECOSPAN Menen te gaan, 17-22 en 19-25.

Set 4 – Zoals in alle vorige sets sleutelde Joel Banks weer aan de ploeg en met het inkomen van Oskar Espeland, had iedereen behalve Pieter Verhees, mogen aantreden in deze wedstrijd. Over 4-3 en 8-6 knokten beide ploegen naar 9-9. Oskar Espeland scoorde mooi via het blok naar 12-10. Lapkov timmerde even later naar 15-16 en daarmee nam Maaseik een time out. Over 17-19 leek deze wedstrijd voor GREENYARD Maaseik op een sisser af te lopen, 19-22 en 21-24. Sinnesael wrong de bal tenslotte tussen het blok en het net en einde wedstrijd, 21-25.