GREENYARD Maaseik vicekampioen

<p>Foto Patrick Martens</p>

Woensdag 14 april ’21 om 20u30 GREENYARD Maaseik - Knack Roeselare 0-3 (23-25 23-25 19-25) - scouting

MAASEIK – Met een 1-2 achterstand in wedstrijden was het voor GREENYARD Maaseik alles erop of eronder om nog een kans te maken op de titel. De bezoekers van KNACK Roeselare kwamen echter vanavond naar de STEENGOED Arena om zich vandaag reeds te verzekeren van de titel.

Set 1 – Jelte Maan opende meteen met een winnende opslag, 1-0 en blokte even later naar 6-3. Over 10-8 kwam Roeselare bij 12-12 aansluiten en drukte dan door naar een 13-14 voorsprong. Roeselare liep dan verder uit naar 16-19 tot Jelte Maan naar 18-19 blokte. Verhanneman even later met een ace voor 18-21. Bij 20-23 kwam Jolan Cox in actie vanaf de servicelijn, 22-23. Maar Roeselare zou de set niet meer afgeven, 23-25.

Set 2 – Roeselare opende sterk met 0-3 tot Jelte Maan gelijk maakte tot 3-3. Over 9-9 bleven beide ploegen in evenwicht, 15-15. Het bleef erg spannend in deze set 18-18, tot Tuerlinckx een opslag scoorde naar 20-22. Bij 23 stonden de bordjes terug gelijk tot Coolman het laatste punt scoorde voor 23-25.

Set 3 – Opnieuw opende Roeselare heel sterk, 1-4 en 6-8. Jelte Maan blokte naar 8-8 en dan sloeg Desmet buiten, 9-8. Hendrik Tuerlinckx timmerde even later naar 11-13. Bij 14-17 nam coach Banks nog een time out, maar dit bracht geen zoden meer aan de dijk voor GREENYARD Maaseik, 17-20. Over 18-22 lag dan reeds vast dat KNACK Roeselare de nieuwe landskampioen zou worden, 19-25.