GREENYARD Maaseik smeert Polen 1e nederlaag aan

<p>Foto ZUPP</p>

Woensdag 19 februari 2020 om 20u30 GREENYARD Maaseik - Jastrzebski Wegiel 3-2 (25-23 20-25 19-25 25-22 15-8) - scouting

Voor de laatste wedstrijd van de voorronde van de Champions League mocht GREENYARD Maaseik in de eigen STEENGOED Arena aantreden tegen het Poolse Jastrzebski Wegiel.

Set 1 GREENYARD Maaseik opende met 2-0. Over 4-4 ging het verder gelijk op naar 8-8, tot Yurii Semeniuk een muurtje optrok, 10-8. Rasmus Nielsen dikte deze vroege voorsprong aan naar 12-8, tot groot enthousiasme van de bijna compleet volgelopen STEENGOED Arena. Met zeer hoogstaand volleybal aan beide kanten van het net, ging de score naar 18-13 in het voordeel van Maaseik.

De Polen wisten dan terug te komen tot 20-18 waarop Joel Banks een time out nam. En dat hielp want zijn team drukte daarna door naar 23-19. Jonas Kvalen scoorde het eerste setpunt 24-21, maar toch liet de thuisploeg de Polen nog terug komen tot 24-23. Opnieuw nam coach Banks een time out en ook deze keer had dat succes, de aanval van Jastrzebski die daarop volgde ging buiten, 25-23.

Set 2 Ook in de tweede set hielden beide ploegen elkaar perfect in evenwicht totdat Dominik Depowski een eerste kloofje sloeg naar 7-9. Rasmus Nielsen slaagde er met een ace in om met 13-13 de bordjes even terug gelijk te zetten, maar dan sloeg Robert Wojcik buiten, 13-15. Met 18-20 hielden de Polen stand en namen zo een optie op setwinst in deze tweede set.

Bij 20-21 mocht Medical Joker Renee Teppan voor het eerst aantreden voor GREENYARD Maaseik. Toch liep Jastrzebski verder uit naar 20-24. Piotr Hain scoorde dat eerste setpunt meteen, 20-25.

Set 3 Opnieuw namen de Polen meteen een tweepuntenkloof, 4-6 die ze verder uitdiepten naar 5-9. Jakub Bucki dikte met een ace de stand verder aan naar 9-14. Nielsen scoorde door de pipe nog voor 14-17 en Szalacha sloeg even later buiten, 17-19, maar dichter kwam Maaseik niet meer. Fromm sloeg snoeihard naar 19-22 en 19-23 en kon uiteindelijk ook die tweede set voor zijn team binnenhalen, 19-25.

Set 4 GREENYARD Maaseik bleef ook in de vierde set vechten, 5-5 en 10-10. Beide ploegen gaven elkaar geen duim breed, 12-12 en 15-15. Dan kon de thuisploeg door enkele bezoekende foutjes een kloofje slaan naar 17-15 en Yurri Semeniuk zag zijn kans schoon vanaf de servicelijn, 18-15 en 19-15.

GREENYARD moest echter hard blijven knokken om de voorsprong te kunnen behouden, Renee Teppan ontpopte zich daarbij als een ware sterkhouder voor zijn nieuwe team, 22-19. Nielsen timmerde naar setpunt, 24-21 en door een hand over het net gaven de Polen de set wat dom uit handen, 25-22.

Set 5 Dat beide ploegen helemaal aan elkaar gewaagd waren, toonden ze ook in de laatste set tot 3-3. Nielsen zette dan vanaf de servicelijn de Poolse defensie onder druk, 4-3 en 5-3. Teppan sloeg naar 8-4.

Bij 11-6 had GREENYARD een uitgelezen kans om de wedstrijd te winnen na een rode kaart voor de Polen vanwege hevig protest. De Polen konden daarna de hoofdjes niet meer koel houden en maakten twee fouten op rij, 13-7. Maaseik kwam om matchpunt, 14-8 en dan bleek de aanval van Fromm, na videocontrole, toch buiten 15-8.