GREENYARD Maaseik pakt nieuwe thuiszege tegen Menen

<p>Foto Marc Mercelis</p>

Zaterdag 28 januari ’23 om 20U30 GREENYARD Maaseik - Decospan Menen 3-1 (25-18 28-26 20-25 25-19) - scouting

GREENYARD Maaseik startte enthousiast aan de thuiswedstrijd tegen Decospan Menen. Het resultaat van de golden set tegen Jihostroj ČESKÉ BUDĚJOVICE (CZE) stroomde duidelijk nog door de aderen van de thuisploeg. Dat bracht al meteen een voorsprong op bij 8-5.
Even later zorgde Treial met een ace voor 11-6. En niet lang daarna maakte Maaseik er met tal van uitstekende aanvallen 15-9 van.
De thuisploeg toonde geen genade en troefde de eerste set gezwind af van Menen met 25-18.

Maaseik kreeg al vroeg in set 2 een tikje van de bezoekers. Met een killblock bracht Treial de score weer in evenwicht bij 7-7. Aansluitend maakte Protopsaltis er met een flitsende aanval 8-8 van.
De inhaalbeweging van de thuisploeg was voor Menen een duidelijk signaal om een time-out in te lassen bij 10-8. De West-Vlamingen knokten weer bij naar 11-11. Dan was het opnieuw aan Greenyard Maaseik om het voortouw te nemen. Maar opnieuw was Menen aan zet: 17-17.
Beide teams kwamen daarna beurt om beurt op voorsprong. Deze beurtrol zorgde voor een spannend einde van de set: 23-23, 24-24, 25-25, 26-26. De finishing touch was uiteindelijk toch voor de Limburgers bij 28-26.

Ook in set 3 vielen de eerste punten in het voordeel van de bezoekers. Een time-out bij 7-10 moest hier verandering in brengen. Maar helaas. Maaseik hinkte telkens 1 à 2 punten achterop. Vanaf 16-19 konden we echt van een kloof spreken. Met een resem opslagmissers maakte Maaseik het zichzelf extra moeilijk.
Menen zette het opgebouwde voordeel niet veel later om in setwinst met 20-25.

In set 4 was er opnieuw sprake van evenwicht aan beide kanten van het net. Vanaf 14-14 kon Maaseik zich losrukken van de West-Vlamingen en een kloof van 3 punten opbouwen.
Menen kreeg het bij 22-18 te warm en probeerde het tij te keren met een time-out. Zonder resultaat: setwinst voor de thuisploeg met 25-19. (CaS)